.

Home security drones από την Amazon

Η Amazon ετοιμάζει security drones που θα φυλάνε το σπίτι σας!




Η ιδέα ύπαρξης home security drones γίνεται όλο και πιο έντονη και θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο κοντινό μέλλον.

Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που χορηγήθηκε στην Amazon για τη «Δημιουργία εικόνας χρησιμοποιώντας Geo-Fence Data» επιβεβαιώνει την προαναφερθείσα ιδέα. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καθορίζει ένα «γεωγραφικό φράκτη, ο οποίος μπορεί να είναι μια εικονική περίμετρος ή σύνορα γύρω από μια πραγματική γεωγραφική περιοχή». Ένα drone (UAV) μπορεί να παρέχει εικόνες επιτήρησης αντικειμένων εντός της γεωγραφικής περιοχής. Κάθε βίντεο που καταγράφεται εκτός αυτής, θα θεωρείται απειλή για την ασφάλεια του χώρου.

Ανίχνευση εισβολών και πυρκαγιών

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Amazon περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο τα drones θα μπορούσαν να εκτελέσουν μια ενέργεια επιτήρησης στην ιδιοκτησία ενός εξουσιοδοτημένου μέρους. Θα είναι προγραμματισμένο να προσέχει ανοιχτές πόρτες γκαράζ, σπασμένα παράθυρα ή ακόμα και φωτιά. Το drone θα βλέπει μόνο εξουσιοδοτημένες τοποθεσίες και θα παρέχει πληροφορίες στον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Ουσιαστικά, η Amazon θέλει να αναπτύξει ένα ‘delivery drone’ για την επίβλεψη των σπιτιών των πελατών της.

Ένα βασικό εμπόδιο για ένα τέτοιο σχέδιο είναι οι κανονισμοί της Ομοσπονδιακής Αεροπορικής Διοίκησης των Η.Π.Α. που περιορίζουν τις εμπορικές πτήσεις drone αλλά και τις απλές που θα επιθυμήσει να κάνει ένας χρήστης, αν δεν βρίσκεται το μηχάνημα στο οπτικό του πεδίο.

Μια άλλη εταιρεία, η Sunflower Labs, που κατασκευάζει, επίσης, security drones δημιούργησε ένα πρώτο δείγμα που χρησιμοποιεί αυτόνομο κινητήρα για την παρακολούθηση της δραστηριότητας σε συνδυασμό με μια σειρά αισθητήρων κίνησης και κραδασμών που βρίσκονται γύρω από το σπίτι.

Οι αισθητήρες, οι οποίοι μπορούν να ανιχνεύσουν βήματα ή μηχανές αυτοκινήτων, τοποθετούνται γύρω από το σπίτι για να δημιουργήσουν έναν εικονικό χάρτη ώστε να εντοπίσουν αντικείμενα και να καθοδηγήσουν το μηχάνημα.

Οι αισθητήρες εδάφους θα ειδοποιήσουν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού για κάτι που κινείται γύρω από το σπίτι. Ο ιδιοκτήτης, στη συνέχεια, θα μπορούσε να προγραμματίσει την λήψη βίντεο μέσω του drone.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.