.

Signify. Τα έξυπνα φώτα του μέλλοντος έρχονται για να ενισχύσουν το WiFi σας



Μία μέρα στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα μπορούσατε να συνδέεστε στο Internet μέσω των έξυπνων λαμπτήρων ή των φωτιστικών αντί μέσω του router σας. Ενδεχομένως τα τελευταία μάλιστα να χρησιμεύουν για την επέκταση του broadband Internet σε άλλα δωμάτια ή σε πατώματα στον χώρο σας.

Η Signify –η κατασκευάστρια των έξυπνων λαμπτήρων Philips Hue- ανακοίνωσε το Trulifi, μία νέα υψηλής ταχύτητας έκδοση της τεχνολογίας LiFi (Light Fidelity) που μεταδίδει δεδομένα μέσω του φωτός. Το Trulifi προορίζεται για χρήση σε επιχειρήσεις και στην βιομηχανία –τουλάχιστον για την ώρα- και πιο συγκεκριμένα σε γραφεία, νοσοκομεία ή άλλα μεγάλα κτίρια όπου η πρόσβαση στο Internet από όλους τους χώρους δεν είναι η απλούστερη ή η οικονομικότερη διαδικασία. Πως λειτουργεί; Μία ενσύρματη σύνδεση εγκαθίσταται σε κάθε δωμάτιο με τα φώτα να αποτελούν μέρος της. Τα συγκεκριμένα φώτα στη συνέχεια εκπέμπουν σήματα δεδομένων σε φορητούς υπολογιστές που έχουν εγκατεστημένο ένα αναγνωρισμένης πρόσβασης κλειδί USB, για την επαλήθευση της σύνδεσης.

Καθώς διασχίζετε το δωμάτιο, τα φώτα μπορούν να περνούν την σύνδεση από το ένα στο άλλο, καθιστώντας ιδανική τη τεχνολογία για γραφεία ανοικτού τύπου. Η εταιρεία Signify επίσης κάνει λόγο και για την ικανότητα του Trulifi να λειτουργεί σε μέρη όπου το φάσμα των συχνοτήτων (WiFi και 4G) μπορεί να είναι περιορισμένο ή «υπερφορτωμένο». Η τεχνολογία λειτουργεί πάντως μέχρι εκεί που φτάνει το φως, και δεν διαπερνάει τους τοίχους. Αν και αυτό ενδεχομένως αποτελεί πρόβλημα για ένα χωρισμένο χώρο, οι εταιρείες από την άλλη δεν χρειάζεται να ανησυχούν για παραβιάσεις δεδομένων που προέρχονται από εξωτερικούς φορείς. Αν και η τεχνολογία δεν είναι ακόμη έτοιμη για χρήση στο σπίτι, με τους πρώτους εμπορικούς συνεργάτες να έχουν ήδη παραγγείλει τη τεχνολογία, ενδεχομένως στο μέλλον να αποτελέσει μία σημαντική επιλογή wireless streaming, μαζί βεβαίως με το 5G.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.