.

Το IOT ανοίγει νέες επενδυτικές ευκαιρίες



Το μαγικό αρκτικόλεξο ΙΟΤ που έχει εισβάλει τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας, δείχνει πως θα οδηγήσει στην μετάλλαξη του τρόπου λειτουργίας της καθημερινότητας μας. Το “Internet of Things”, είναι ουσιαστικά η διασύνδεση των συσκευών μεταξύ τους, που βρίσκει εφαρμογή στην βιομηχανική παραγωγή, στο εμπόριο, στις συγκοινωνίες ακόμα και στην διακυβέρνηση μιας χώρας.

Πρώτα απ’ όλα βρίσκει βέβαια εφαρμογή στα σπίτια μας. Η διασύνδεση μέσω του διαδικτύου, όλων των συσκευών του σπιτιού μας, από τα πλυντήρια μέχρι τους μηχανισμούς θέρμανσης, από τον έλεγχο της θερμοκρασίας μέχρι το σύστημα ποτίσματος και λίπανσης του κήπου και από την οργάνωση της κοινωνικής ζωής μας μέχρι την διαχείριση προσωπικών θεμάτων υγείας, είναι κάτι που θα ζήσουμε σύντομα.

Το “Internet of Things”, έρχεται να παρακολουθήσει, να καταγράψει, να αναλύσει και να δράσει, σε μια μεγάλη γκάμα των δραστηριοτήτων της καθημερινότητας των πολιτών, των επιχειρήσεων και των οργανισμών.

Το ΙΟΤ, αποτελεί τον συνδυασμό της τεχνητής νοημοσύνης, με τις υψηλές προγραμματιστικές δυνατότητες και τις ταχύτατες μορφές επικοινωνίας, που επιτρέπουν πλέον την εκμετάλλευση όλων των δεδομένων που υπάρχουν, ακόμα και αυτών που βρίσκονται σε μη επεξεργάσιμη μορφή. Τα δεδομένα πλέον έχουν την ίδια αξία με τα πολύτιμα μέταλλα. Η συγκέντρωση όλων αυτών των δεδομένων, που προέρχονται από μια μεγάλη γκάμα πηγών, επιτρέπουν στους πολίτες αλλά και στις επιχειρήσεις, να παράγουν επιπλέον γνώση για τη ζωή τους, για τις δραστηριότητες τους και τους καταναλωτές τους.

Η αγορά του ΙΟΤ που άρχισε να υπολογίζεται από το 2016, ξεκίνησε από τα $157 δισ. και αναμένεται να υπερβεί τα $460 δισ. μέχρι το 2020. Έτσι αναμένοντας τις αλλαγές που θα επέλθουν στον τρόπο που γίνονται τα πράγματα, δεν θα ήταν πολυτέλεια, να δούμε ποιες είναι οι εταιρίες και οι μετοχές που βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος του ΙΟΤ.

Η General Electric (GE), είναι ένας βιομηχανικός γίγαντας που έχει εστιάσει στο βιομηχανικό ΙΟΤ και στη διασύνδεση μεγάλης γκάμας μηχανημάτων, από ηλεκτρικές μηχανές τραίνων μέχρι ιατρικά μηχανήματα.

Η Apple (APPL), η οποία παρέχει εφαρμογές όπως το Healtkit και το Homekit, που μέσω των λειτουργικών συστημάτων iOs, tvOS και watchOS, διαχειρίζονται δεδομένα και λαμβάνουν αποφάσεις για τις κατοικίες μας και για θέματα υγείας.


Η Google (GOOGL), καταγράφει πολλαπλή συμμετοχή στις εξελίξεις του ΙΟΤ. Κατασκευάζει θερμοστάτες και κάμερες, προσφέρει πλατφόρμες για τους πολίτες για να δομήσουν πάνω τους τις δικές τους διασυνδέσεις στα πλαίσια του ΙΟΤ και ταυτόχρονα μέσω του περιβάλλοντος cloud δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης αυτών των διαδραστικών επαφών.

Η Amazon (AMZN), προσφέρει την δική της πλατφόρμα επικοινωνίας AWS (Amazon Web Services) IOT.

H AT&T (T), πέρα από τις ασύρματες διασυνδέσεις που κατασκευάζει και εμπορεύεται, προσφέρει την δική της σουίτα για το Business IOT.

H Intel (INTC), κατασκευάζει όλους του μικροεπεξεργαστές που απαιτούνται για τις αναπτυσσόμενες εφαρμογές από τα κινητές συσκευές μέχρι βαριές βιομηχανικές μονάδες.

Η Sierra Wireless (SWIR), είναι ένας από τους μεγαλύτερες κατασκευαστές ενσωματωμένων τεχνολογιών, πυλών επικοινωνίας και δικτύων που χρησιμοποιούνται στο “machine-to-machine learning”, δηλαδή στη διαδικασία που βελτιώνει δραστικά τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντάς στις μηχανές αυτές να διδάσκονται μεταξύ τους και να δημιουργούν δικούς τους αλγόριθμους επεξεργασίας.

Τέλος η Skyworks (SWKS) είναι μια εταιρία που κατασκευάζει, ενισχυτές σημάτων, επεξεργαστές υψηλών ραδιοσυχνοτήτων και ολοκληρωμένων συστημάτων εισόδου και εξόδου σημάτων.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.