.

Πώς ένα 0G δίκτυο μπορεί να κάνει τις έξυπνες πόλεις ακόμα πιο έξυπνες



Η IoT τεχνολογία είναι αρκετά δημοφιλής στις μέρες μας και στοχεύει στη δημιουργία έξυπνων πόλεων. Ωστόσο, έχει να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα, τα οποία σχετίζονται κυρίως με το κόστος και την ασφάλεια. Για μπορέσει να αξιοποιηθεί κατάλληλα η IoT τεχνολογία και να δημιουργηθούν πραγματικά «έξυπνες» πόλεις πρέπει να λυθούν αυτά τα δύο βασικά προβλήματα. Πώς θα γίνει αυτό; Η λύση είναι το δίκτυο 0G.

Τι είναι το δίκτυο 0G;

Ένα δίκτυο 0G είναι ένα ασύρματο δίκτυο χαμηλού bandwidth. Το δίκτυο έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τη σύνδεση συσκευών IoT, που χαρακτηρίζονται από απλότητα, χαμηλό κόστος και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Αυτές οι συσκευές IoT θα μπορούν να βασιστούν σε ένα δίκτυο 0G για να στέλνουν και να λαμβάνουν μικρά μηνύματα.

Ποια είναι τα θετικά στοιχεία του 0G δικτύου;

Χαμηλό κόστος: Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του 0G δικτύου είναι το χαμηλό κόστος. Το δίκτυο είναι τόσο απλό και έτσι οι IoT συσκευές δεν χρειάζονται κάρτες SIM, οι οποίες έχουν σχετικά μεγάλο κόστος, ειδικά όταν πρόκειται για τον εξοπλισμό μιας ολόκληρης πόλης. Αντίθετα, χάρη στο 0G θα είναι δυνατή η μετάδοση δεδομένων (μικρής ποσότητας) σε μεγάλες αποστάσεις εύκολα, απλά και οικονομικά.

Ασφάλεια: Τα δίκτυα 0G δεν επιτρέπουν τις αμφίδρομες επικοινωνίες, όπως συμβαίνει με τα παραδοσιακά δίκτυα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η συσκευή IoT στέλνει τα δεδομένα και μετά μπαίνει σε sleep-mode. Έτσι, οι hackers δεν έχουν τα περιθώρια να εισέλθουν στο δίκτυο και να πάρουν τον έλεγχο της συσκευής. Επομένως, οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε αυτό το δίκτυο είναι πολύ πιο ασφαλείς. Επιπλέον, είναι λιγότερο πιθανό να επηρεαστούν από μια denial-of-service επίθεση.

Το 0G δίκτυο φαίνεται να είναι ιδανική λύση για τις έξυπνες πόλεις, αφού προσφέρει λύση στα θέματα κόστους και ασφάλειας. Χάρη σε αυτό η IoT τεχνολογία θα μπορέσει να εξελιχθεί και να αξιοποιηθεί όπως πρέπει.


Πώς οι έξυπνες πόλεις χρησιμοποιούν το 0G;

Αρκετές πόλεις σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν ήδη τα δίκτυα 0G. Η Ισπανία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Οι IoT συσκευές που χρησιμοποιούνται για το φωτισμό των δρόμων και είναι συνδεδεμένες με το 0G δίκτυο, έχουν βοηθήσει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας φωτισμού. Άλλες δύο χώρες που χρησιμοποιούν το 0G είναι η Αγγλία και η Δανία. Στην Αγγλία, οι IoT συσκευές μπορούν να προειδοποιήσουν τους ιδιοκτήτες σπιτιών και κτιρίων για διαρροές νερού, ενώ στη Δανία, η IoT τεχνολογία που συνδέεται με 0G δίκτυο, ειδοποιεί όταν οι κάδοι απορριμμάτων είναι γεμάτοι. Έτσι, τα σκουπίδια μαζεύονται πιο γρήγορα και η πόλη είναι πιο καθαρή.

Πώς το 0G βοηθά τις πόλεις να γίνουν πιο έξυπνες;

Τα δίκτυα 0G μπορούν να φέρουν την καινοτομία, γιατί οι πόλεις θα χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την τεχνολογία IoT, αφού το ζήτημα του κόστους και της ασφάλειας έχει αντιμετωπιστεί.

Το 0G θα μπορούσε να βοηθήσει τις πόλεις σε πολλά πράγματα και να δώσει λύσεις σε σοβαρά προβλήματα. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αισθητήρες συνδεδεμένους με 0G, για να παρακολουθούν την κατάσταση παλαιών γεφυρών, κτιρίων ή τούνελ και να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες για προσφέρουν ασφάλεια και άνεση στους πολίτες.

Η IoT τεχνολογία προσφέρει πολλές επιλογές. Με το δίκτυο 0G ανοίγονται περισσότεροι ορίζοντες αφού υπάρχει ο συνδυασμός ασφάλειας, χαμηλού κόστους και αποτελεσματικότητας.

Source: secnews
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.