.

Σταθερά ανοδική η αγορά “έξυπνων” οικιακών συσκευών έως το 2023


Πεδίο δόξης λαμπρό για το οικοσύστημα του smart home βλέπουν οι αναλυτές, τουλάχιστον για την επόμενη τετραετία. Έως το 2023, η ανάπτυξη των πωλήσεων “έξυπνων” συσκευών για το σπίτι θα παραμείνει σταθερά ανοδική, με το μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης να τοποθετείται στο 14,4%. Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της International Data Corporation (IDC), οι πωλήσεις “έξυπνων” οικιακών συσκευών θα αυξηθούν κατά 23,5% το 2019 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, φθάνοντας τα 815 εκατ. τεμάχια. 

Από το report της IDC (Worldwide Quarterly Smart Home Device Tracker), οι πωλήσεις “έξυπνων” συσκευών για το σπίτι θα αριθμούν, σε διεθνές επίπεδο, 1,39 δις συσκευές το 2023, εξελίσσοντας το οικοσύστημα του smart home σε μια διόλου ευκαταφρόνητη παγκόσμια αγορά.
Η παγκόσμια αγορά “έξυπνων” οικιακών συσκευών θα αυξηθούν κατά 23,5% το 2019 σε 815 εκατ. τεμάχια
“Η τόνωση της ανάπτυξης της αγοράς τα επόμενα χρόνια είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων: πίεσης των τιμών προς τα κάτω λόγω της εντατικοποίησης του ανταγωνισμού, αυξανόμενης υιοθέτησης των “έξυπνων” βοηθών, ενίσχυσης της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών σχετικά με τις ευκολίες, την εξοικονόμηση κόστους και τις μειώσεις ενέργειας, που παρέχουν οι “έξυπνες” οικιακές συσκευές”, σχολιάζουν οι αναλυτές.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι η πιο δυναμική αγορά για τις πωλήσεις συσκευών, που απευθύνονται σε smart homes, αντιπροσωπεύοντας τη μερίδα του λέοντος των συνολικών ετήσιων αποστολών. Οι πωλήσεις “έξυπνων” οικιακών συσκευών στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν κατά μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 9,5% για όλη την περίοδο έως το 2023, υπερβαίνοντας τα 560 εκατ. μονάδες το τελευταίο έτος της πρόβλεψης.


Ο ρόλος της Κίνας

Στο μεταξύ, η Κίνα θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παγκόσμια χώρα για τις πωλήσεις “έξυπνων” συσκευών για το σπίτι, με την περιοχή, ωστόσο, να πετυχαίνει υψηλότερο μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων και συγκεκριμένα 22,6% μεταξύ 2019 και 2023. Μετά από τις ΗΠΑ και την Κίνα, ο Καναδάς και η Δυτική Ευρώπη θα είναι οι δύο περιοχές που θα καταγράψουν ισχυρή ανάπτυξη των πωλήσεων συσκευών smart home, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 19,9% και 14,7% αντίστοιχα έως το 2023.

Οι συσκευές βίντεο και οι συσκευές ψυχαγωγίας αναμένεται να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων μεταξύ των “έξυπνων” συσκευών για το σπίτι, αντιπροσωπεύοντας το 29,9% όλων των αποστολών το 2023.

Επιπλέον, οι συσκευές παρακολούθησης και ασφάλειας για το σπίτι, όπως οι “έξυπνες” κάμερες και οι “έξυπνες” κλειδαριές, θα αντιπροσωπεύουν το 22,1% των πωλήσεων το 2023 με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 18,4% έως το 2023. Η ανάπτυξη των “έξυπνων” βοηθών αναμένεται να καταγράψει μονοψήφιους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια, με ετήσιο ρυθμό 8,7% το 2022 και 4,7% το 2023, καθώς η εγκατεστημένη βάση αυτών των συσκευών θα προσεγγίζει σταδιακά τον κορεσμό.

Source: sepe.gr
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.