.

Μεγάλη ανάπτυξη για την παγκόσμια αγορά συστημάτων βίντεο-επιτήρησης για 3η συνεχή χρονιά



  • Σύμφωνα με την εταιρία μελετών IHS τα έσοδα της αγοράς του εξοπλισμού βίντεο-επιτήρησης θα ανέλθουν τα 20 δις. δολάρια μέσα στο 2019, ενώ το 2018 είχανε ξεπεράσει τα 18 δις. δολάρια.
  • Το ποσοστό ανάπτυξης ήταν 9,3% και 8,7% αντίστοιχα το 2017 και 2018  αντίστοιχα.

Σύμφωνα με νέα έκθεση ερευνών της IHS Markit, η παγκόσμια βιομηχανία επαγγελματικού εξοπλισμού παρακολούθησης βίντεο, βρίσκεται συνεχώς σε ανοδική πορεία και θα καταγράψει ένα ακόμα ισχυρό έτος ανάπτυξης το 2019, καθώς η εταιρία προβλέπει ότι η αγορά θα αυξηθεί φέτος κατά 9,3% λόγω της ζήτησης αναβαθμισμένων λύσεων για την ασφάλεια, στους δημόσιους οργανισμούς και τις ιδιωτικές επιχείρισης.
Επιπλέον, η IHS προβλέπει ότι τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς θα φτάσουν σχεδόν τα 20 δισ. Δολάρια φέτος, από λίγο πάνω από 18 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018. Αυτή η συνεχιζόμενη ισχυρή ανοδική τάση είναι επακόλουθο της εντυπωσιακής ανάπτυξης της αγοράς εδώ 2 χρόνια, όπου ενδεικτικά παρατηρήθηκε άνοδος  9,3% και 8,7% το 2017 και 2018 αντίστοιχα. Τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει μια σημαντική ανάκαμψη σε σχέση με το 2016 (3,9%) και το 2015 (1,9%), όπου η αγορά παρουσίαζε ασθενέστερη ανάπτυξη.
«Η πρόσφατη αύξηση της αγοράς επαγγελματικού εξοπλισμού βίντεο παρακολούθησης αντικατοπτρίζει τις συνεχιζόμενες υψηλές επενδύσεις για την ασφάλεια τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο Jon Cropley, κύριος αναλυτής των τάσεων για την βιντεοεπιτήρηση, στην IHS Markit. «Από την πλευρά του δημόσιου τομέα, οι κυβερνήσεις επενδύουν σε εξοπλισμό επιτήρησης βίντεο για να ενισχύσουν την ασφάλεια των πολιτών και να ενισχύουν τα έργα στο πλαίσιο των έξυπνων πόλεων. Στον ιδιωτικό τομέα, οι επιχειρήσεις αναβαθμίζουν τον εξοπλισμό παρακολούθησης βίντεο για την βελτιστοποίηση της ασφάλειας και την αντιμετώπιση των απειλών και του εγκλήματος, αλλά και την ενίσχυση της συλλογής και διαχείρισης των επιχειρησιακών πληροφοριών για σκοπούς και πέρα από την ασφάλεια.
Η επίδραση της Κίνας συνεχίζεται
Όπως και στο παρελθόν, η IHS επισήμανε ότι η Κίνα αποτελεί κινητήριο μοχλό στην ενίσχυση της παγκόσμιας αγοράς επαγγελματικού εξοπλισμού παρακολούθησης βίντεο. Το 2018, για παράδειγμα, η Κίνα αντιπροσώπευε σχεδόν το ήμισυ της παγκόσμιας αγοράς, με το 45% των παγκόσμιων εσόδων να προέρχονται από εκεί. Επιπλέον, η αγορά της Κίνας αυξήθηκε κατά 13,5% πέρυσι. Εξαιρουμένης της Κίνας, η IHS αναφέρει ότι η παγκόσμια αγορά ενισχύθηκε κατά 5%.
«Ένας σημαντικός παράγοντας που οδηγεί την υψηλότερη ανάπτυξη της Κίνας είναι το πρόγραμμα Xue Liang της Κινεζικής κυβέρνησης, το οποίο προωθεί επενδύσεις σε έργα επιτήρησης πόλεων και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2020.
Οι κορυφαίοι προμηθευτές εδραιώνουν τη θέση τους
Παρόλο που η αγορά παραμένει ιδιαίτερα κατακερματισμένη, η IHS αναφέρει ότι η βάση των κατασκευαστών για εξοπλισμό επαγγελματικής παρακολούθησης βίντεο σταδιακά γίνεται πιο συγκεντρωμένη. Στην πραγματικότητα, οι 15 κορυφαίοι κατασκευαστικοί οίκοι αντιπροσώπευαν το 65% των παγκόσμιων εσόδων το 2018, έναντι 52% το 2014.
Η IHS διαπίστωσε επίσης ότι η μετάβαση της αγοράς βίντεο-επιτήρησης από αναλογική σε IP τεχνολογία εξακολουθεί να επιταχύνεται καθώς συνολικά το 70% όλων των καμερών ασφαλείας που πουλήθηκαν το 2018 ήταν κάμερες δικτύου. Την ίδια στιγμή, η αγορά καμερών HD CCTV, γνωστές και ως αναλογικές κάμερες HD, μειώθηκε μέσα στο 2018.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για την παγκόσμια αγορά εξοπλισμού παρακολούθησης βίντεο της IHS Markit, κάντε κλικ εδώ.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.