.

Οι συσκευές Internet of Things θα ξεπεράσουν τα smartphones το 2024Αν και αποτελούν τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της αγοράς των συσκευών, τα smartphones, φαίνεται πως αντιμετωπίζουν ένα νέο αναδυόμενο αντίπαλο, τις συσκευές Interner of Things. Οι πωλήσεις συσκευών με συνδεσιμότητα Bluetooth, που ανήκουν στο οικοσύστημα του Internet of Things (ΙοΤ) αναμένεται, έως το 2024, να ξεπεράσουν αυτές των smartphones. Η αύξηση της ζήτησης σε μια σειρά από τομείς, όπως το “έξυπνο” σπίτι, τα wearables, οι “έξυπνες” πόλεις, η αυτοματοποιημένη οδήγηση και ο αυτοματισμός των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, οδηγούν σε σταδιακή άνοδο τις πωλήσεις συσκευών ΙοΤ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ABI Research, έως το 2024, οι συσκευές IoT θα αντιπροσωπεύουν το 31% της συνολικής αγοράς Bluetooth συσκευών και το 27% των συσκευών με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi. Τα αντίστοιχα μερίδια αγοράς το 2018 ήταν 13% και 10% αντίστοιχα.

Η εταιρεία εκτιμά ότι το 2024 θα αποτελέσει ένα ορόσημο για την αγορά των συσκευών, αφού - σε απόλυτους αριθμούς - οι αποστολές συσκευών με συνδεσιμότητα Bluetooth, που θα ανήκουν στο οικοσύστημα του Internet of Things, θα υπερβούν τις πωλήσεις smartphones (ABI Research, Wireless Connectivity Technology Segmentation & Addressable Markets). Προφανώς τα “έξυπνα” κινητά θα συνεχίσουν να αποτελούν το κομβικό στοιχείο της αγοράς των συσκευών τόσο για τη συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi, όσο και για τη συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth.

Συσκευές εντοπισμού θέσης

Οι αναλυτές εντοπίζουν τη μεγάλη ευκαιρία για την αγορά των συσκευών IoT με συνδεσιμότητα Bluetooth, κυρίως, στις συσκευές και τις υπηρεσίες διαχείρισης και εντοπισμού θέσης. Η συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία αναμένεται να αυξηθεί - ως μερίδιο της αγοράς Bluetooth - από 2% το 2018 σε πάνω από 8,5% έως το 2024. Οι wearable συσκευές με δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth αναμένεται, επίσης, να σπάσουν το φράγμα των 400 εκατ. έως το 2024, λόγω της αυξημένης δημοτικότητας των smartwatch και των tracker φυσικής δραστηριότητας. Τα wearable είδη με δυνατότητα σύνδεσης μέσω Wi-Fi, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, θα φτάσουν σε πωλήσεις τα 250 εκατ. μονάδες έως το 2024.

Επίσης, το “έξυπνο” σπίτι θα είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές για τεχνολογίες Wi-Fi και Bluetooth. Οι “έξυπνες” οικιακές συσκευές με δυνατότητα Wi-Fi αναμένεται να αυξηθούν από 5% το 2018 σε σχεδόν 16% μέχρι το 2024 και το Bluetooth από 4% σε 13% την ίδια περίοδο. Την ανάπτυξη αυτή θα τροφοδοτήσουν συσκευές, όπως οι αισθητήρες φωνής, ο “έξυπνος” φωτισμός και οι βιντεοκάμερες.

Source:sepe.gr
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.