.

Στα $300 δις τα έσοδα από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 5G το 2024



Η διαδρομή για τα δίκτυα και τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς βρίσκεται, μόλις, στην αφετηρία της. Ωστόσο, το πεδίο που ανοίγει για όλους τους εμπλεκόμενους, κατασκευαστές δικτύων, παρόχους, εταιρείες κινητών, καταναλωτές, δείχνει να είναι κάτι περισσότερο από ευρύ.

Έως το 2024, τα έσοδα από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 5G αναμένεται να υπερβούν τα επίπεδα των $300 δις. Η πρόβλεψη για τα έσοδα στηρίζεται στην παραδοχή ότι η ζήτηση για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 5G θα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι το 2024, η περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού θα έχει τις περισσότερες συνδρομές 5G στον κόσμο, με περίπου 954 εκατ. χρήστες. Σύμφωνα με νέα έκθεση της εταιρείας GlobalData, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη θα ακολουθήσουν στη δεύτερη και την τρίτη θέση, με 254 εκατ. συνδρομές και 242 εκατ. συνδρομές, αντίστοιχα. Περιφέρειες, όπως η Αφρική, η Μέση Ανατολή και η Λατινική Αμερική, θα έχουν πιο αργό βηματισμό στον δρόμο για το 5G. Οι παράγοντες, που θα την τροφοδοτήσουν, θα είναι η ανάγκη πολιτών, επιχειρήσεων και κράτους για υψηλές ταχύτητες στο Διαδίκτυο, την ανάπτυξη του Internet of Things (IoT) και φυσικά τα πολλά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας του 5G. Η περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού θα συνεισφέρει περί τα $122 δις στην παγκόσμια αγορά υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας 5G έως το 2024. Η Βόρεια Αμερική θα έχει, επίσης, μια πολύ δυνατή επίδοση με $110 δις, ενώ η περιοχή της Ευρώπης θα ακολουθήσει όσον αφορά τη συνεισφορά στα έσοδα κινητής τηλεφωνίας από υπηρεσίες 5G παγκοσμίως.

Ενθουσιασμός

“Ενώ έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα ενθουσιασμού γύρω από τις πρώτες εκκινήσεις των δικτύων της νέας τεχνολογίας σε αγορές, όπως η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η παγκόσμια αγορά 5G θα επιταχυνθεί πραγματικά τα επόμενα δύο χρόνια. Καταλύτης για την ανάπτυξή της θα είναι η έλευση στην αγορά όλο και περισσότερων συσκευών, που θα υποστηρίζουν την 5G τεχνολογία”, αναφέρουν οι αναλυτές της GlobalData στο σχετικό report (Mobile 5G Commercialization: Demand Market and Service Revenue Forecast).

Και συνεχίζουν: “Σήμερα, οι κατασκευαστές κινητών με διαθεσιμότητα υπηρεσιών 5G έχουν ελάχιστα προϊόντα στο χαρτοφυλάκιό τους, που υποστηρίζουν τη νέα τεχνολογία. Μόλις οι συσκευές 5G γίνουν πιο ευρέως διαδεδομένες στην αγορά και με πιο ανταγωνιστικές τιμές, θα ξεκινήσει η σταθερή αύξηση των συνδρομών και η ενίσχυση των εσόδων από το 5G”.

Πηγή: sepe.gr
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.