.

Η Σιγκαπούρη η πιο «έξυπνη» πόλη στον κόσμο



Στην 95η θέση μεταξύ 102 πόλεων στον κόσμο η Αθήνα σύμφωνα με τον δείκτη του Διεθνούς Ινστιτούτου Ανάπτυξης Διαχείρισης (IMD)

Η Σιγκαπούρη είναι η πιο «έξυπνη» πόλη στον κόσμο για το 2019, σύμφωνα με τον δείκτη του Διεθνούς Ινστιτούτου Ανάπτυξης Διαχείρισης (IMD) που εδρεύει στη Λωζάνη της Ελβετίας.

Στην πρώτη δεκάδα όμως κυριαρχούν ευρωπαϊκές πόλεις, με εξαίρεση το Όκλαντ και την Ταϊπέι.
Αναλυτικά, οι 10 καλύτερες πόλεις για το 2019 είναι: Σιγκαπούρη (1η), Ζυρίχη (2η), Όσλο (3η), Γενεύη (4η), Κοπεγχάγη (5η), Όκλαντ (6η), Ταϊπέι (7η), Ελσίνκι (8η), Μπιλμπάο (9η) και Ντίσελντορφ (10η).

Η Αθήνα «τερμάτισε» στην απογοητευτική θέση 95 σε σύνολο 102 πόλεων και η τελευταία ευρωπαϊκή πόλη που περιλαμβάνεται στη λίστα.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο IMD, ο χαρακτηρισμός μιας πόλης ως «έξυπνης» είναι πλέον κρίσιμος για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων.

Ο δείκτης Smart City 2019, εστιάζει αποκλειστικά στον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες αντιλαμβάνονται το πεδίο και τον αντίκτυπο των προσπαθειών για να καταστήσουν τις «έξυπνες» πόλεις τους ισορροπώντας τις «οικονομικές και τεχνολογικές πτυχές» με «ανθρώπινες διαστάσεις».


Οι πόλεις, που τοποθετούν στην κατηγορία “smart cities” διακρίνονται για τις πολιτικές τους σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς: από τον πολεοδομικό σχεδιασμό, τη βιώσιμη ενέργεια και τις στρατηγικές των μεταφορών έως την κοινωνική ένταξη και την προσέλκυση ταλέντων. Και κυρίως, από την επιτυχή ενσωμάτωση των “έξυπνων” τεχνολογιών στην καθημερινότητα του πολίτη, με στόχο της βελτίωση της ζωής του.

Παρ’ όλο που δεν υπάρχει ούτε μια τέλεια στρατηγική, ούτε μια ενιαία στρατηγική, για να γίνει μια πόλη “έξυπνη” και οι πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη τριάδα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: αποδίδουν μεγάλη σημασία στην ποιότητα ζωής του ατόμου, συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος, της ασφάλειας, της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης, αλλά και της κινητικότητας και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.