.

Ασφάλεια μέσω τεχνολογίας στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Αθλητές και εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε διαδικασία αναγνώρισης των χαρακτηριστικών του προσώπου πριν μπουν στο Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο.
Με την τεχνολογία ως σύμμαχο οι επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» στοχεύουν σε μία απολύτως ασφαλή ολυμπιακή διοργάνωση. Οι θεατές θα περνούν από πολλούς ελέγχους, ενώ ιδιαιτέρως αυστηρός θα είναι και ο έλεγχος στις διαπιστεύσεις των αθλητών και των εργαζομένων.

Οι θεατές θα ελέγχονται πριν από την επικύρωση των εισιτηρίων τους και θα μπορούν να έχουν μαζί τους συγκεκριμένα αντικείμενα. Στα στάδια του Τόκιο, και εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατούν εκείνη την εποχή, οι φίλαθλοι θα μπορούν να έχουν μαζί τους το δικό τους εμφιαλωμένο νερό. Στις προηγούμενες διοργανώσεις αυτό απαγορευόταν και για λόγους ασφάλειας αλλά και για λόγους χορηγιών. Ο διευθυντής του συντονισμού ασφάλειας των Αγώνων Τακαγιούκι Μιγιαγκάβα δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί εάν θα μπορούν να έχουν μαζί τους αναψυκτικά.

Εξονυχιστικοί θα είναι οι έλεγχοι και για τα οχήματα που θα εισέρχονται στους αθλητικούς χώρους. Οι αθλητές και οι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε διαδικασία αναγνώρισης των χαρακτηριστικών του προσώπου, τα οποία πρέπει να συμβαδίζουν με τη διαπίστευση που θα φέρουν. Παρά τις αρχικές ανακοινώσεις ότι το προσωπικό ασφαλείας θα έφτανε τους 50.850 ανθρώπους, τελικά στις εγκαταστάσεις και στους υπόλοιπους χώρους που θα σχετίζονται με τους Αγώνες θα υπάρχουν 21.000 αστυνομικοί, 14.000 ιδιωτικοί φύλακες και 9.000 εθελοντές, με τους διοργανωτές να εκτιμούν ότι ο αριθμός θα είναι αρκετός για τις ανάγκες.

Στο μεταξύ, οι Ολυμπιακοί θα γίνουν αιτία για να μεταμορφωθεί το Τόκιο σε μία πόλη... ελεύθερη από εμπόδια. Σε όλες τις εγκαταστάσεις, τα ξενοδοχεία, τις τουριστικές περιοχές κ.λπ. θα υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αναπηρικά αμαξίδια.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.