.

Το Ηνωμένο Βασίλειο χρηματοδοτεί 18 projects για την ανάπτυξη anti drone τεχνολογιώνΗ κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 2 εκατομμυρίων λιρών στερλινών ($ 2,57 εκατομμύρια) για 18 έργα που θα αναπτύξουν τεχνολογίες anti-drone και τεχνολογίες ανίχνευσης drone.

Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος ενός διαγωνισμού που διεξάγεται από το πρόγραμμα Επιτάχυνσης της Άμυνας και Ασφάλειας (DASA) στο Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MOD). Οι ανώτεροι υπάλληλοι των MOD ενέκριναν τη χρηματοδότηση νωρίτερα φέτος, τον Απρίλιο, μετά από μια σειρά ερασιτεχνικών εισβολών με drone που πάγωσαν τα αεροπορικά ταξίδια σε αρκετά αεροδρόμια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για την ακρίβεια μιλάμε για ένα τριήμερο συμβάν στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου λίγο πριν από τα Χριστούγεννα πέρυσι και μια άλλη ημέρα ματαίωσης πτήσης τον Ιανουάριο, στο Heathrow, ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου.

Τον Απρίλιο, η MOD, μέσω της DASA, ζήτησε από τον ιδιωτικό τομέα λύσεις για την ανίχνευση και την εξουδετέρωση των UAS (μικρών απειλών για τα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα).

Οι μηχανολογικές επιχειρήσεις και οι εργολάβοι στον τομέα της άμυνας έλαβαν έξι μήνες για να βρουν νέες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να κάνουν ένα από τα δύο πράγματα: (1) να ανιχνεύσουν τα πλησιέστερα drone και (2) να εξουδετερώσουν τις εισερχόμενες απειλές πριν φτάσουν στο στόχο τους.

Αυτή την εβδομάδα, η DASA ανακοίνωσε τα 18 έργα που έλαβαν χρηματοδότηση και τις ιδέες που θα αναπτύξουν.

Οι νικητές θα εισέλθουν τώρα σε μια διαδικασία δύο φάσεων. Στη φάση 1, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αναπτύξουν τις θεωρητικές τους προτάσεις για σχέδια απόδειξης ιδεών. Αυτή η πρώτη φάση θα διαρκέσει έως το καλοκαίρι του 2020. Στη φάση 2, τα έργα που θα λάβουν έγκριση θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις αποδείξεις τους για τα προϊόντα που μπορούν να ενσωματωθούν σε live περιβάλλοντα.

Ο πλήρης κατάλογος των 18 χρηματοδοτούμενων έργων (περίπου £ 100.000 το καθένα) από την DASA είναι ο παρακάτω:

 • Airspeed Electronics Ltd – να αναπτύξει ένα σύστημα ανίχνευσης τεχνητής νοημοσύνης το οποίο χρησιμοποιεί ακουστικούς αισθητήρες.
 • Animal Dynamics – για την ανάπτυξη συστήματος UAS swarm για την ανίχνευση και την εξουδετέρωση ουδετεροποιημένων αέριων οχημάτων (UAV).
 • Autonomous Devices Limited – να αναπτύξει την τεχνολογία παρακολούθησης.
 • BAE Systems Applied Intelligence Ltd – να αναπτύξουν ηλεκτρομαγνητικό defeat της UAS.
 • BAE Systems Applied Intelligence Ltd – να αναπτύξει παθητικό ραντάρ για ανίχνευση UAV.
 • Cubica Technology Ltd – να αναπτύξει ένα σύστημα αυτόματης αναγνώρισης και στόχευσης UAV από μεγάλες αποστάσεις.
 • MBDA UK Ltd – για να επιδείξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την ανίχνευση, την παρακολούθηση και την παρεμπόδιση εχθρικών drones.
 • Northrop Grumman – να αναπτύξει το UAS defeat χρησιμοποιώντας ευπάθειες του κυβερνοχώρου και των αισθητήρων.
 • Northumbria University – να αναπτύξει την anti-swarm drone τεχνολογία.
 • PA Consulting – να αναπτύξει ένα σύστημα ανίχνευσης ενάντια σε κυψελοειδή ελεγχόμενη UAS.
 • Plextek Services Limited – για την ανάπτυξη δυνατότητας ανίχνευσης και παρεμβολής σήματος για UAS.
 • Plextek Services Limited – να αναπτύξει μικροσκοπικό ραντάρ Counter-UAS.
 • QinetiQ – να αναπτύξει ένα σύστημα παρακολούθησης drone σε σύνθετα περιβάλλοντα.
 • QinetiQ – να αναπτύξει ένα «hard kill» για να διαταράξει τις ηλεκτρονικές συσκευές UAV.
 • RiskAware Ltd – να αναπτύξει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα εντοπισμού και παρακολούθησης στόχων.
 • Thales UK – να αναπτύξει ένα machine learning για το ραντάρ Counter-UAS.
 • University College London – να αναπτύξουν αλγορίθμους επεξεργασίας σήματος και μηχανικής μάθησης για να εντοπίσουν τα drones σε περιοχές που έχουν πληθυσμιακή πυκνότητα.
 • Μια πρόσθετη πρόταση, με την επιφύλαξη σύμβασης.

Ο στόχος αυτού του έργου, δήλωσε ο κ. Catherall, είναι να προστατεύσει υποδομές ζωτικής σημασίας από μικρότερα drone που μπορούν να περιπλανηθούν σε περιοχές όπου δεν πρέπει – όπως αεροδρόμια, νοσοκομειακά ελικοδρόμια ή στρατιωτικές βάσεις.

Η νέα τεχνολογία που αναπτύσσεται μέσω της DASA θα πρέπει να είναι μικρή, φθηνή και φορητή, καθώς πιθανότατα θα αναπτυχθεί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και το κόστος και το μέγεθος δεν πρέπει να αποτελούν παράγοντα που μπορεί να “απαγορεύει” στις εφαρμογές να χρησιμοποιούνται από τον πραγματικό κόσμο.

Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι οι οργανισμοί και οι κυβερνητικές υπηρεσίες δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσουν έναν σταθμό που θα παρεμποδίζει τη νόμιμη ραδιοσυχνότητα και διακόπτει τις δευτερεύουσες υπηρεσίες, αλλά θα χρησιμοποιήσουν μόνο ένα μικρό jammer που θα έχει ως στόχο μόνο τον εισβολέα.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.