.

Πως θα είναι τα γραφεία του μέλλοντος



Εφαρμογές που ξέρουν ποια θερμοκρασία προτιμούμε, πόσο φως χρειαζόμαστε και τι καφέ πίνουμε είναι ήδη παρούσες. Η τεχνολογία, όμως, υπόσχεται ακόμα περισσότερες καινοτομίες αλλά και λιγότερη ιδιωτικότητα.

H τεχνολογία αλλάζει τελείως το περιβάλλον στο οποίο καλούμαστε να εργαστούμε και το μέλλον αναμένεται να φέρει ακόμα μεγαλύτερες ανατροπές, όπως φαίνεται και στο παραπάνω βίντεο.

Ηδη στο Αμστερνταμ οι εργαζόμενοι στα γραφεία που διαχειρίζεται η Edge Technologies ζουν εικόνες από το μέλλον. Εχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν το χώρο τους μέσω μιας εφαρμογής. Μέσω κινητού, δηλαδή, βρίσκονται θέση παρκαρίσματος και θέση εργασίας, ενώ σύντομα θα μπορούν με αυτή να μπαίνουν στο κτίριο.

Μόλις το κάνουν αυτό η εφαρμογή προσαρμόζει την θερμοκρασία και το φως στο χώρο που θα εργαστεί. Και όχι μόνο θυμάται πως πίνει κανείς τον καφέ του, αλλά μπορεί να εντοπίσει που βρίσκεται ένας συνάδελφος προκειμένου να συναντηθούν.

Εως το 2050 θα υπάρχουν ακόμα πιο σύγχρονες τεχνολογίες, όπως έξυπνα παράθυρα που προσαρμόζονται στις καιρικές συνθήκες. Οι τηλεδιασκέψεις θα αποκτήσουν άλλη διάσταση, καθώς από το Skype θα περάσουμε σε εφαρμογές οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα ζωντανής μετάφρασης.

Ηδη αλλάζει και η διαμόρφωση των κτιρίων. Οι γνωστοί χώροι σε σχήμα κύβου εγκαταλείπονται και χώροι χαλάρωσης δημιουργούνται. Δεν αποκλείεται να πούμε αντίο και στις... καρέκλες, καθώς οι εργαζόμενοι ζητούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Υπάρχουν, βέβαια, και τα μειονεκτήματα. Η ιδιωτικότητα γίνεται κάτι απροσδιόριστο, καθώς η τεχνολογία στηρίζεται σε συστήματα παρακολούθησης και συσσώρευση τεράστιου όγκου προσωπικών δεδομένων.

Από την άλλη πλευρά, καθώς εξαπλώνεται η αυτοαπασχόληση και η gig οικονομία (σ.σ. οι προσωρινές θέσεις εργασίας αποτελούν την κυρίαρχη τάση), όλο και λιγότεροι θα απολαμβάνουν προνόμια όπως τα παραπάνω…

Source
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.