.

Σταθεροί ρυθμοί ανάπτυξης για την αγορά cyber securityΟι αναλυτές της IDC έβαλαν στο μικροσκόπιό τους την παγκόσμια αγορά προϊόντων και υπηρεσιών cyber security και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία τα επόμενα χρόνια.

Προβλέπουν, δε, ότι οι επενδύσεις φέτος σε συσκευές, λογισμικό και υπηρεσίες θα αγγίξουν τα 106,6 δισ. δολάρια. Σε σχέση με πέρσι καταγράφεται μια αξιοσημείωτη ανάπτυξη της τάξης των 10,7%. Αλλά και για το επόμενο έτος η αγορά αναμένεται να κινηθεί σε αντίστοιχο τέμπο. H IDC εκτιμά, ακόμα, ότι το 2023 οι δαπάνες σε προϊόντα και λύσεις cyber security θα αγγίξουν τα 151 δισ. δολάρια, κάτι που αντιστοιχεί σε ένα μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 9,4%.

Όσον αφορά τις επιμέρους κατηγορίες, το μερίδιο του λέοντος αποσπούν τα security services και συγκεκριμένα τα Managed Security Services, Integration Services και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες, όπως και η εκπαίδευση και η επιμόρφωση. Εδώ οι αναλυτές περιμένουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, η οποία για την πενταετή περίοδο που εξετάζει η μελέτη (2019-2023) θα αγγίξει το 11,2%.

Το security software (Endpoint, Identity, Digital Trust, Analytics κ.λπ.) θα απορροφήσει 38 δισ. δολάρια, ενώ το hardware περίπου 21 δισ. δολάρια. Για φέτος οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι μεγαλύτερες δαπάνες θα γίνουν στα Managed Security Services, ενώ ακολουθούν το network security hardware (16,5%), τα Integration Services (13,6%) και το Endpoint Security Software (12,6%).

Source: netweek.gr
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.