.

Ποιές είναι οι τεχνολογικές τάσεις για το 2020Οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική μάθηση, την εκτεταμένη πραγματικότητα και την εξατομικευμένη και προγνωστική ιατρική αναμένεται να κυριαρχησουν το 2020 και να δημιουργήσουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες μέσα στην επόμενη δεκαετία. 

Τεχνητή Νοημοσύνη (AI)

H τεχνητή νοημοσύνη (AI) είναι μία από τις πιο τεχνολογικές εξελίξεις που αλλάζει ραγδαία την καθημερινότητά μας. Πολλές εταιρείες ήδη διερευνούν πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία η οποία όμως παραμένει μια ακριβή πρόταση για τις περισσότερες επιχειρήσεις. Για αυτό το λόγο, πολλές από τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης θα συνεχίσουν να γίνονται μέσω πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια του 2020, θα δούμε ευρύτερη υιοθέτηση και περισσότερους πάροχους οι οποίοι θα προσφέρουν προσαρμοσμένες εφαρμογές και υπηρεσίες για συγκεκριμένες ή εξειδικευμένες εργασίες.


Blockchain

Πολλοί θεωρούν το blockchain ως τη λύση στην αναζήτηση ενός προβλήματος. Σύμφωνα με μια πρόβλεψη της Gartner, Inc. (μέσω της AiThority), μόνο το 10% των εταιρειών θα έχει επιτύχει ριζοσπαστικό μετασχηματισμό χρησιμοποιώντας τεχνολογίες blockchain μέχρι το 2023. Ωστόσο, η Gartner προβλέπει ότι μπορεί να αποφέρει έως και 1,55 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.

Κυβερνοασφάλεια: Ο φόβος του «σύννεφου»

Περισσότερες συνδεδεμένες συσκευές σημαίνει και αύξηση της απειλής μιας ψηφιακής επίθεσης, συνεπώς η ασφάλεια του κυβερνοχώρου θα αποκτήσει ολοένα και μεγαλύτερη σημασία το 2020. Πολλές εταιρείες θα στραφούν στην τεχνητή νοημοσύνη καθώς τα εργαλεία AI μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση απάτης χρησιμοποιώντας αναγνώριση προτύπων.

Δίκτυο 5G

Αυτή τη στιγμή, η τεχνολογία 5G λειτουργεί σε ελάχιστες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει μέχρι τα τέλη του 2020, καθώς πολλοί από τους μεγαλύτερους παρόχους δικτύων έχουν συγκεκριμένα σχέδια για την επέκταση των δικτύων 5G. Το ασύρματο δίκτυο 5G υπόσχεται ταχύτητες που είναι πέντε φορές ταχύτερες από τις δυνατότητες κορυφαίας απόδοσης 4G και οι οποίες θα φέρουν την επανάσταση στην κινητή επικοινωνία.

Αυτόνομα οχήματα

Ο επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ πιστεύει πως η εταιρεία του μπορεί να κατασκευάσει ένα πραγματικά πλήρες αυτόνομο όχημα φέτος, ενώ ο αριθμός των οχημάτων που θα είναι κατά μεγάλο ποσοστό αυτόνομα, θα πληθαίνουν.

Επιπλέον, άλλα συστήματα του αυτοκινήτου που δεν συνδέονται άμεσα με την οδήγηση, όπως οι λειτουργίες ασφάλειας και ψυχαγωγίας – θα γίνονται όλο και πιο αυτοματοποιημένα και θα εξαρτώνται από τη συλλογή δεδομένων και την ανάλυση. Η αδελφή εταιρεία Waymo της Google μόλις ολοκλήρωσε μια δοκιμή αυτόνομων ταξί στην Καλιφόρνια, όπου μετέφερε περισσότερους από 6.200 ανθρώπους τον πρώτο μήνα.

Διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή

Η διεπαφή εγκεφάλου- υπολογιστή είναι μια οδός άμεσης επικοινωνίας μεταξύ του εγκεφάλου και μιας εξωτερικής συσκευής που βασίζεται στη νευρική δραστηριότητα που παράγεται από τον εγκέφαλο. Ενώ πολλές προσεγγίσεις χρησιμοποιούν επεμβατικές συσκευές, οι πιο ελπιδοφόρες πρωτοβουλίες βασίζονται στις μη επεμβατικές προσεγγίσεις. Οι συσκευές ηλεκτροεγκεφαλογράμματος (EEG) καταγράφουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου. Η προσωρινή ανάλυση του EEG, η ευκολία χρήσης, η φορητότητα και το χαμηλό κόστος εγκατάστασης, τον καθιστούν τον καλύτερο υποψήφιο για μια μη επεμβατική διεπαφή.

Βαθιά εκμάθηση

Η βαθιά εκμάθηση είναι ένας κλάδος της μηχανικής μάθησης που βασίζεται στα νευρωνικά δίκτυα, όπου οι αλγόριθμοι πολλαπλών στρωμάτων νευρωνικού δικτύου επιχειρούν να μοντελοποιήσουν αφαιρετικών στοιχείων υψηλού επιπέδου ανάμεσα στα δεδομένα. Σήμερα, οι περισσότερες εφαρμογές της χρησιμοποιούν εποπτευόμενη μάθηση, όπου ένα δίκτυο εκπαιδεύεται με μια σειρά κατηγοριοποιημένων παραδειγμάτων δεδομένων. Στην περίπτωση της μη εποπτευόμενης μάθησης, οι μηχανές μπορούν να αναγνωρίσουν αντικείμενα, κείμενο ή εικόνες χωρίς να έχουν εκπαιδευτεί.

Εξατομικευμένη και προγνωστική ιατρική

Η τεχνολογία μετατρέπει σήμερα την υγειονομική περίθαλψη με έναν πρωτοφανή ρυθμό. Η ικανότητά μας να συλλαμβάνουμε δεδομένα από φορητές συσκευές, θα μας δώσει τη δυνατότητα να προβλέπουμε και να αντιμετωπίζουμε όλο και περισσότερο τα προβλήματα υγείας στους ανθρώπους, ακόμη και πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων. Στον χώρο της θεραπείας, θα δούμε πιο εξατομικευμένες προσεγγίσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί θα συνταγογραφούν ακριβέστερα φάρμακα που θα είναι πιο αποτελεσματικά για τον εκάστοτε ασθενή.

Εκτεταμένη Πραγματικότητα

Η Εκτεταμένη Πραγματικότητα (XR) είναι ένας όρος που καλύπτει όλες τις νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν συναρπαστικές ψηφιακές εμπειρίες. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει την εικονική, την επαυξημένη και τη μικτή πραγματικότητα. Αυτές οι τεχνολογίες υπάρχουν εδώ και μερικά χρόνια, αλλά χρησιμοποιούνται σε μεγάλο ποσοστό στον χώρο της ψυχαγωγίας. Η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα θα γίνουν ολοένα και πιο διαδεδομένες στην εκπαίδευση και την προσομοίωση.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.