.

Το 5G θα προσθέσει $12,3 τρισ. στην παγκόσμια οικονομία έως το 2035Δυναμική, ικανή να μετασχηματίσει ριζικά την παγκόσμια οικονομία, διαθέτει η τεχνολογία δικτύων επόμενης, 5ης γενιάς, στην κινητή τηλεφωνία. Η καταλυτική επίδραση του 5G γίνεται εμφανής στην πράξη, αν ληφθεί υπόψη ότι το 2035 η ανάπτυξη του δικτύου 5G θα έχει συμβάλει σωρευτικά στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας κατά $12,3 τρισ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται σε μελέτη του ΙΟΒΕ, το 2023 τα κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία 4G θα είναι λιγότερα από τα κινητά τηλέφωνα, που θα μπορούν να συνδέονται με τα δίκτυα 5ης γενιάς.

Η συνεισφορά του κλάδου των κινητών επικοινωνιών ξεπερνά τα $3,6 τρισ. ή το 4,6% του ΑΕΠ παγκοσμίως“Η νέα γενιά ασύρματων δικτύων 5G και το πλέγμα δραστηριοτήτων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτά, έχουν τη δυνατότητα να τονώσουν την καινοτομία και να ανταποκριθούν στις ολοένα και πιο αυξημένες απαιτήσεις της ψηφιακής οικονομίας. Το 5G δεν είναι μόνο η επόμενη κινητή τεχνολογία, αλλά μια νέα προσέγγιση για σύνθετα συστήματα επικοινωνιών, που θα κάνουν πιο αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων πόρων, ενεργοποιώντας νέες και βελτιωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές”, αναφέρει η μελέτη του ΙΟΒΕ.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του αναδυόμενου αυτού κλάδου, αξίζει να αναφερθεί ότι - σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το ΙΟΒΕ - τα έσοδα από το 5G ενδέχεται να φθάσουν παγκοσμίως τα $250 δισ. το 2025, με τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και τη Δυτική Ευρώπη να είναι οι κορυφαίες αγορές. 

Συνδρομητές

Τα δίκτυα 5G, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα αντιπροσωπεύουν, ήδη, πάνω από 150 εκατ.συνδέσεις το 2021 παγκοσμίως, ξεπερνώντας τον αριθμό των σημερινών 4G/LTE συνδρομών στην Ευρώπη (147 εκατ.). Σε πρακτικό επίπεδο, το 5G θα έχει μεγάλο αντίκτυπο σε πολλούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.

Οι τρέχουσες δοκιμές επικεντρώνονται στην ενέργεια, τις μεταφορές και την κινητικότητα, την υγειονομική περίθαλψη, τη γεωργία, τη βιομηχανία, τη δημόσια ασφάλεια, το περιβάλλον, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Ωστόσο, αυτή η λίστα δεν είναι πλήρης και ο αντίκτυπος μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς. 

Οφέλη

Σε πρακτικό επίπεδο, στα οφέλη από την τεχνολογία του 5G περιλαμβάνεται η ενίσχυση της εισαγωγής νέων εφαρμογών και υπηρεσιών, σε υψηλότερες ταχύτητες με χαμηλότερη καθυστέρηση. Η βελτίωση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων και της καινοτομίας μέσω της αύξησης της ταχύτητας λήψης ευρυζωνικών υπηρεσιών και της χρήσης πιο αποτελεσματικών λύσεων cloud. Η ενεργοποίηση μεγαλύτερης χρήσης των υπηρεσιών και των εφαρμογών του Διαδικτύου (συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών κρίσιμης σημασίας), που μπορεί να βασίζονται στην εξαιρετικά αξιόπιστη ευρυζωνική σύνδεση.

Ως εκ τούτου, το 5G μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα της υγείας μέσω των συσκευών IoT, που θα επιτρέπουν την έγκαιρη παροχή προσαρμοσμένων υπηρεσιών (π.χ. απομακρυσμένη χειρουργική επέμβαση). Επίσης, να βελτιώσει τη βιομηχανική παραγωγικότητα μέσω, για παράδειγμα, της απομακρυσμένης ρομποτικής και της απτικής τεχνολογίας. Τέλος, να βοηθήσει στην προώθηση νέων μορφών ανταγωνισμού στις αγορές ασύρματης και σταθερής ευρυζωνικότητας.Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.