.

Η Gartner προβλέπει τις αλλαγές των υποδομών στο IT



Είναι κοινό μυστικό ότι το επιχειρηματικό μέλλον είναι άμεσα συνυφασμένο με τις υποδομές, κάτι που εξετάζει πιο αναλυτικά η Gartner.

Σύμφωνα με τα όσα έχει παρουσιάσει ο αντιπρόεδρος της Gartner, David Capuccio, στο Συμπόσιο της εταιρείας, οι τεχνολογίες επηρεάζονται από τις υποδομές, με τον σχεδιασμό να λαμβάνει σοβαρά υπόψη του όχι μόνο τις ανάγκες, αλλά και τις υλικές δυνατότητες των κτιρίων και όχι μόνο. Είναι ένα στοιχείο το να θέλει κανείς να στήσει μία επιχείρηση και είναι άλλο το να μπορεί να φέρει εις πέρας όλα όσα περιλαμβάνει το σύνολο του σχεδιασμού αυτού. Στην παρούσα φάση -παρόλο που ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την τεχνολογία, διαπνέεται από έναν αέρα ρευστότητας- το cloud computing, ο αυτοματισμός και η διευρυμένη δικτύωση, αποτελούν τους κεντρικούς άξονες πάνω στους οποίους χτίζεται μία σταθερή υποδομή τεχνολογίας και πληροφοριακών συστημάτων.




Αναφορικά με το επίπεδο αυτοματισμού, η Gartner σημειώνει ότι πλέον τα δεδομένα είναι περισσότερο πολύπλοκα, παρόλο που οι διαδικασίες αυτοματισμού γραφείου δεν είναι κάτι νέο και συνοδεύει την επιχειρηματική δραστηριότητα εδώ και χρόνια. Οι προβλέψεις της Gartner λένε ότι μέχρι και το 2025, το 90% των επιχειρήσεων παγκοσμίως θα έχει διορίσει έναν ειδικό επί των αυτοματισμών.

Μία άλλη τάση που βλέπει να διαμορφώνεται η Gartner είναι το Hybrid IT, το οποίο αποτελεί ένα συνδυασμό data center, edge computing και άλλων στοιχείων, ενώ μέχρι και το 2021 θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση από τις επιχειρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουν και χρησιμοποιούν τις hybrid cloud εφαρμογές.

Σύμφωνα με την Gartner, οι τεχνολογικές υποδομές θα είναι πανταχού παρούσες, καθώς μέχρι και το 2022 το 50% των δεδομένων που παράγει μία επιχείρηση ενδέχεται να γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας εκτός του data center, γεγονός που εκτιμάται ότι θα αποτελεί από μόνο του μία πρόκληση για όλους τους IT Managers. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει κανείς να συνυπολογίσει και το Internet of Things, με τις δυνατότητες και τις προκλήσεις που δημιουργεί.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.