.

4 βασικές τάσεις στα συστήματα συναγερμού που θα ενισχυθούν το 2020



Τα συστήματα συναγερμού ή ανίχνευσης εισβολών όπως έχουν επικρατήσει διεθνώς με τον όρο Intrusion Detection, αποτελούν ακόμα τη βασική προτεραιότητα στις τεχνολογικές υποδομές πάνω στις οποίες βασίζεται ένα σχέδιο ασφάλειας είτε μιλάμε για μια απλή οικία ή ένα επαγγελματικό χώρο είτε για μια μεγάλη εγκατάσταση.


Μελέτες δείχνουν ότι στην Ευρώπη, η αγορά των συστημάτων περιμετρικής ανίχνευσης εισβολών θα παρουσιάσει άνοδο τα επόμενα 5 χρόνια που θα φτάνει περίπου το 15 % κάθε χρόνο. Η αυξανόμενη ζήτηση ενισχύεται και από την υιοθέτηση των νέων τάσεων που εφαρμόζονται τελευταία στα συστήματα ασφάλειας αλλά και ειδικά στα συστήματα συναγερμού και αναμένεται να γίνουν ακόμα περισσότερο αποδεκτές το επόμενο διάστημα από την αγορά. Οι κυριότερες τέσσερις από αυτές τις τάσεις είναι οι εξής:

1. Ανάπτυξη προιόντων με βάση το cloud

Ίσως η πιο έντονη τάση σε ολόκληρη τη βιομηχανία της ασφάλειας – αλλά και στον τομέα των συναγερμών – είναι η αυξανόμενη υιοθέτηση συστημάτων που υποστηρίζουν τεχνολογία cloud. Τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν είναι πολλά με κυριότερο όλων τη δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης αλλά και την διευρυμένη συνδεσιμότητα καθώς επίσης και τον εξορθολογισμό των λειτουργιών ασφάλειας. Οι περισσότερες ολοκληρωμένες λύσεις συναγερμού που υποστηρίζουν cloud βασίζονται στο μοντέλο SaaS που προσφέρει στους διαχειριστές και τους χρήστες μεγάλη ευελιξία και διασυνδεσιμότητα. Ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές αναπτύσσουν συστήματα συναγερμού με βάση το cloud, προσδοκώντας αύξηση της επιρροής τους και μεγαλύτερη κερδοφορία.

2. Μοντέλα μετάβασης από το προϊόν στην υπηρεσία 

Ένα ακόμα στοιχείο που αρχίσει να απασχολεί έντονα την αγορά είναι το γεγονός ότι πολλοί κατασκευαστές που μέχρι τώρα ήταν επικεντρωμένοι αποκλειστικά στην ανάπτυξη προϊόντων, αρχίζουν να προσφέρουν λύσεις που υποστηρίζουν τους πελάτες τους με βάση τις υπηρεσίες. Αυτό αποτυπώνεται και σε μια γενικότερη τάση συνεχούς επαφής και υποστήριξης με τους πελάτες που βελτιστοποιεί τη συνεργασία και παρέχει κίνητρα για μια μακροπρόθεσμη σχέση.

3. Αυξανόμενη διασυνδεσιμότητα με το IoT

Οι ολοκληρωμένες λύσεις και οι μεμονωμένες συσκευές που ανήκουν στο τομέα των συστημάτων συναγερμού γίνονται πιο έξυπνες, πιο διαλειτουργικές και πιο διασυνδεδεμένες μεταξύ τους, με την υιοθέτηση του Διαδικτύου των πραγμάτων (IoT). Οι πελάτες απαιτούν συστήματα ανίχνευσης εισβολής που επικοινωνούν και ενοποιούνται απρόσκοπτα με τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης, ανίχνευσης πυρκαγιάς και διαχείρισης βίντεο. Τέτοιες λύσεις θα συνεχίσουν να κάνουν ολοένα και περισσότερο αισθητή την παρουσία τους στην αγορά.

4. Ασύρματη επικοινωνία 

Η ασύρματη τεχνολογία για τα συστήματα συναγερμού έχει πλέον ωριμάσει πολύ. Τα υβριδικά ή τα απόλυτα ασύρματα συστήματα διαθέτουν πλέον αξιοπιστία και πολλά άλλα πλεονεκτήματα. Η ασύρματη και αμφίδρομη επικοινωνία μέσω των συστημάτων σε συνδυασμό και με το cloud παρέχει στους πελάτες μεγαλύτερη ευελιξία στη συντήρηση και τον προγραμματισμό των συστημάτων τους, είτε επιτόπου είτε εξ αποστάσεως.

Οι εγκαταστάτες των συστημάτων ασφάλειας θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τη διείσδυση των τάσεων αυτών στην αγορά και να προσαρμοστούν σε αυτές τις εξελίξεις προκειμένου να δημιουργήσουν υπεραξία στη δουλειά τους.


Source: securitymanager.gr
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.