.

Το 5G στην καταπολέμηση του COVID-19



Η Huawei και η Deloitte δημοσίευσαν από κοινού τη μελέτη με τίτλο «Καταπολεμώντας το COVID-19 με το 5G: Ευκαιρίες βελτίωσης των συστημάτων Δημόσιας Υγείας». Στη μελέτη αυτή αναλύονται παραδείγματα ελέγχου και θεραπείας του COVID-19 στην Κίνα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι απαιτήσεις των διαφόρων φορέων κατά τη διάρκεια καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Συγκεκριμένα αναλύονται πώς οι βασικές δυνατότητες του δικτύου 5G, όπως οι υψηλές ταχύτητες και η γρήγορη απόκριση, μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της πρόληψης και της θεραπείας της πανδημίας και να οδηγήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης σε μεγάλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο μέλλον.

Η μελέτη επισημαίνει ότι η τεράστια έκταση, η μεγάλη κινητικότητα του πληθυσμού και η ποικιλότροπη απαίτηση δικτυακών πόρων καθιστούν την αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας και της ανταλλαγής δεδομένων ακόμη πιο σημαντική για τα άτομα που έχουν προσβληθεί καθώς και για τον έλεγχο της επιδημίας.

Με βάση την ανάλυση τυπικών εφαρμογών όπως η 5G + θερμική απεικόνιση, έξυπνα ασθενοφόρα 5G με παρακολούθηση HD 4K και εξ’ αποστάσεως ιατρική πλατφόρμα διαβούλευσης 5G, η μελέτη επισημαίνει ότι οι δυνατότητες υψηλών ταχυτήτων και γρήγορης απόκρισης της τεχνολογίας 5G μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις μετάδοσης δεδομένων κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας, και προσφέρουν δυνατότητες για νέες ιδέες και μεθόδους θεραπείας. Ως αποτέλεσμα, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης επωφελείται από τους βελτιωμένους χρόνους απόκρισης, την παρακολούθηση ασθενών, τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων, την εξ’ αποστάσεως συνεργασία και την κατανομή των πόρων. Επίσης, καθιστά δυνατή τη μελλοντική δημιουργία ψηφιακών, βασισμένων σε πληροφορίες καινοτόμων σημαντικών δημόσιων πλατφόρμων αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Οι εφαρμογές του 5G που χρησιμοποιούνται στον επιδημιολογικό έλεγχο θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενός πιο αποτελεσματικού μοντέλου διαχείρισης έξυπνων πόλεων. Η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων 5G μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους τομείς διαχείρισης αστικού σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού της κυκλοφορίας, της ευφυούς δημόσιας ασφάλειας και της έξυπνης προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και να εμπνεύσει τις δημοτικές αρχές να διερευνήσουν νέα μοντέλα διαχείρισης της πόλης. Η επιτυχία των εφαρμογών 5G στον τομέα της δημόσιας υγείας θα μπορούσε επίσης να προτρέψει τις επιχειρήσεις σε άλλους τομείς να αξιοποιήσουν τη δημοτικότητα του 5G και να διερευνήσουν νέες εφαρμογές της τεχνολογίας.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.