.

Η συμβολή των drones στην καταπολέμηση του κορωνοϊού



Η δύναμη και η χρηστικότητα των drones είναι δεδομένη, καθώς μπορούν να αποτελέσουν εργαλεία προς χρήση για μια σειρά από διαδικασίες. Έτσι και στη μάχη κατά του κορωνοϊού, κατά την οποία απαιτείται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια και η χρήση κάθε τεχνολογικού επιτεύγματος, τα drones θα μπορούσαν να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμα.

Κινεζικές δράσεις με drone κατά της πανδημίας 

Ήδη στην Κίνα τα drones έχουν αναλάβει μια σειρά από υπηρεσίες και δράσεις που σχετίζονται με την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Κάποια drones χρησιμοποιούνται για να μεταδίδουν με ηχεία πληροφορίες και οδηγίες στους κατοίκους, κάποια drones μεταφέρουν πινακίδες με οδηγίες και άλλα drones μεταφέρουν διαφόρων ειδών εφόδια. Υπάρχουν drones που βοηθούν στην ασφαλή εκκένωση κτιρίων ή εξωτερικών χώρων. Υπάρχουν drones που διαθέτουν υπέρυθρες θερμικές κάμερες με τις οποίες πραγματοποιούν θερμομετρήσεις ατόμων. Δεν είναι μόνο πιο ασφαλής διαδικασία αφού δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους άνθρωποι αλλά αποδεικνύεται ότι πρόκειται για εξαιρετικά ακριβείς μετρήσεις. Υπάρχουν επίσης drones που πραγματοποιούν απολυμάνσεις.




Drones ψεκάζουν με απολυμαντικό στις Φιλιππίνες

Υγειονομικό προσωπικό στις Φιλιππίνες με προστατευτικές στολές πέταξαν τα drone πάνω από σπίτια και κτίρια, ψεκάζοντας με απολυμαντικό υγρό, προκειμένου να σκοτώσουν τον ιό και να εμποδίσουν τις περαιτέρω μολύνσεις.



΄


Drones στην Ισπανία “βάζουν τις φωνές” σε όσους κυκλοφορούν στους δρόμους


Το BBC δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο δείχνει ότι η Ισπανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί drones για να αποτρέψει όσους κυκλοφορούν άσκοπα στους δρόμους.




Police in Spain have been using drones to check the streets for anyone ignoring Spanish orders to stay home during the coronavirus outbreak


On Saturday, the country's 47 million citizens were ordered to stay indoors except for necessary trips
http://  



Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.