.

Πανδημικά drone ξεκίνησαν οι δοκιμές στις ΗΠΑ



Η αεροδιαστημική εταιρεία Draganfly ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις στις ΗΠΑ για τα “πανδημικά drone” της.

Τα drone είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες και συστήματα υπολογιστικής όρασης που μετρούν τη θερμοκρασία του σώματος, την αναπνοή και τους καρδιακούς παλμούς από/έως τα 57 μέτρα. Μπορούν επίσης να εντοπίσουν αν κάποιος φτερνίζεται, βήχει ή δεν ακολουθεί τους κανονισμούς της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Οι δοκιμαστικές πτήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Westport του Connecticut, το οποίο έχει γίνει ένα hotspot κοροναϊού μετά από ένα ιδιωτικό πάρτι όπου δεκάδες άνθρωποι εκτέθηκαν στον ιό.

Σύμφωνα με την Draganfly, η Westport θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για την προστασία ομάδων υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι και γενικότερα για τα πλήθη που συγκεντρώνονται σε δημόσιους χώρους.

Ο υπολοχαγός της αστυνομίας του Westport Anthony Prezioso δήλωσε στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Patch ότι οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν “τις τελευταίες πέντε ημέρες”.

“Αναμένεται ότι αυτό θα συνεχίσει να ισχύει και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιουλίου και Αυγούστου καθώς θα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ενίσχυση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης προκειμένου να περιοριστεί και να ελεγχθεί η εξάπλωση του ιού COVID-19” ανέφερε ο Prezioso.

Η Draganfly αναφέρει ότι έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να μετριάσει τις ανησυχίες ότι τα μέτρα για τον περιορισμό του κοροναϊού παραβιάζουν το ιδιωτικό απόρρητο.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το λογισμικό της χρησιμοποιεί βιομετρικές μετρήσεις αλλά δεν αναγνωρίζει το πρόσωπο και ότι όλα τα δεδομένα που συλλέγει είναι ανώνυμα.

“Το σύστημα δεν συλλέγει εξατομικευμένα δεδομένα και δεν εντοπίζει άτομα”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Draganfly, Cameron Chell.

“Αυτό το σύστημα, και η συνεργασία μας με τις δημόσιες Αρχές, είναι τόσο σημαντικά, γιατί δεν θέλουμε να βρεθούμε ξανά σε μια τέτοια κατάσταση όπου πρέπει να κάνουμε τόσο δραστικές ενέργειες και να παίρνουμε τόσο σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν όχι μόνο την ανθρώπινη ζωή, αλλά και την οικονομία και τον παγκόσμιο πληθυσμό”, δήλωσε ο Chell.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.