.

Επιτήρηση των πάρκων της Σιγκαπούρης από τα ρομπότ της Boston DynamicsEίναι εξοπλισμένο κάμερες για να καταγράφει πόσα άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο, ενώ αναμεταδίδει ανά τακτά διαστήματα ηχογραφημένα μηνύματα υπενθυμίζοντας σ’ όσους είναι σε απόσταση βολής τα περιοριστικά μέτρα.

Σκύλους ρομπότ οι οποίοι αναλαμβάνουν την επιτήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης επιστρατεύει η Σιγκαπούρη σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα πάρκα της χώρας.

Το μηχάνημα αυτό κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρεία Boston Dynamics και είναι εξοπλισμένο κάμερες για να καταγράφει πόσα άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο, ενώ αναμεταδίδει ανά τακτά διαστήματα ηχογραφημένα μηνύματα υπενθυμίζοντας σ’ όσους είναι σε απόσταση βολής τα περιοριστικά μέτρα.

«Ας κρατήσουμε υγιή τη Σιγκαπούρη. Για την ασφάλεια τη δική σας και των άλλων γύρω σας κρατείστε αποστάσεις τουλάχιστον ενός μέτρου. Ευχαριστώ», αναφέρει μια γυναικεία φωνή.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η χρήση των ρομπότ μειώνει τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό για τον έλεγχο του πάρκου και κατ’ επέκταση ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού στο προσωπικό.

Στην ίδια ανακοίνωση οι αρμόδιοι φορείς της Σιγκαπούρης αναφέρουν ότι η επιλογή του Spot για αυτό το έργο οφείλεται στην ικανότητα να κινηθούν εξίσου καλά σε διαφορετικά εδάφη, σε αντίθεση με ρομπότ που χρησιμοποιούν ρόδες, όπως επίσης και στην ευχέρειά τους να εντοπίζουν αποτελεσματικά ενδεχόμενα εμπόδια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο έλεγχος των πάρκων της Σιγκαπούρης δεν είναι το μοναδικό έργο που επιτελεί το ρομπότ της Boston Dynamics. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Spot χρησιμοποιείται επίσης και για την παράδοση φαρμάκων σε ασθενείς σε μονάδες υγειονομικής περίθαλψης.Source


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.