.

Σηματοδότες οδικής κυκλοφορίας με ενσωματωμένες κάμερες τεχνητής νοημοσύνης σύντομα στην Αττική



Τεχνολογική τροχαία αστυνόμευση με… τεχνητή νοημοσύνη! Φανάρι με ασύρματο ανιχνευτή παραβίασης κόκκινου σηματοδότη θα "φωτογραφίζει" την πινακίδα κυκλοφορίας του παραβάτη, ο οποίος θα παραλαμβάνει σπίτι του την κλήση. Το "έξυπνο" φανάρι θα τοποθετηθεί πιλοτικά στην πολύπαθη παραλιακή λεωφόρο με προοπτική τοποθέτησης πολλών ακόμη σε άλλα επικίνδυνα σημεία της πόλης όπου έχουν καταγραφεί θανατηφόρα τροχαία με αυτή την αιτία.

Η… αποκάλυψη ήρθε στο πλαίσιο των εγκαινίων του αναβαθμισμένου Θαλάμου Επιχειρήσεων, Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.), με την επαναενεργοποίηση 230 καμερών σε διάφορα σημεία της πόλης, πολλές από τις οποίες ήταν με βλάβες ή κατεστραμμένες.


Κάμερες που θα σημειώνουν και βλάβες

Μέσω των καμερών θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης για βλάβες που αφορούν τους σηματοδότες για άμεση επιδιόρθωση, ανάρτηση μηνυμάτων στις ηλεκτρονικές πινακίδες για την ενημέρωση των οδηγών σε περίπτωση τροχαίων ή κυκλοφοριακού φόρτου. Θα υπάρχει καταχώρηση των περιστατικών στο λογισμικό διαχείρισης κυκλοφορίας, προκειμένου να γίνονται διορθωτικές παρεμβάσεις. Παράλληλα θα βοηθά στην ενημέρωση των χρηστών του οδικού δικτύου για τους χρόνους διαδρομής λαμβάνοντας υπόψη τον κυκλοφοριακό φόρτο σύμφωνα με τις μετρήσεις που λαμβάνονται από 500 συνολικά σημεία μέτρησης.

Μέσω των καμερών θα γίνεται εντοπισμό βλαβών στο οδικό δίκτυο, βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, ακόμη και παρακολούθηση των φρεατίων για την άντληση των συσσωρευμένων υδάτων σε δρόμους της πρωτεύουσας.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.