.

Έξυπνο νερό εναντίον... βανδάλωνΜετά από τις διαδοχικές επιθέσεις εναντίον κεραιών κινητής τηλεφωνίας και τεχνικών τους οι εταιρείες στη Βρετανία ενισχύουν τα συστήματα ασφαλείας και δεν εννοούμε μόνο κάμερες και συστήματα συναγερμού.

Η εταιρεία που λειτουργεί τα δίκτυα της Three UK και της ΕΕ στη Βρετανία ανακοίνωσε πως θα τοποθετήσει στις κεραίες το σύστημα της SmartWater, που χρησιμοποιεί… νερό για να σημαδεύει τους βανδάλους.

Είχαν προηγηθεί εμπρηστικές επιθέσεις σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας μετά από την εμφάνιση θεωριών συνωμοσίας σύμφωνα με τις οποίες η πανδημία του κορονοϊού συνδέεται (με κάποιο μαγικό τρόπο) με τα νέα δίκτυα 5G. Προφανώς δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ των δύο, αλλά η ζημιά έγινε και δεν περιορίστηκε μόνο σε εξοπλισμό (κυρίως στη Βρετανία), καθώς υπήρξαν επιθέσεις και σε τεχνικούς τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.

Η λύση της SmartWater είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και θυμίζει τα συστήματα βαφής των χαρτονομισμάτων για να αποτρέπονται οι ληστείες χρηματαποστολών. Η εταιρεία εγκαθιστά μικρά μπεκ τα οποία εκτοξεύουν σταγονίδια νερού, τα οποία περιέχουν μια χρωστική ουσία που είναι αόρατη στο μάτι. Ωστόσο, το σημάδι που αφήνουν στον επιτιθέμενο γίνεται εύκολα ορατό αν χρησιμοποιηθεί υπεριώδης ακτινοβολία, διευκολύνοντας έτσι τον εντοπισμό και τη σύλληψη υπαιτίων.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται σε σταθερά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα της Βρετανίας τα οποία υπέφεραν τα προηγούμενα χρόνια από κλοπές καλωδίων. Η SmartWater υποστηρίζει ότι η λύση της είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 77% τα περιστατικά κλοπών. Δες το βίντεο που εξηγεί αρκετά στοιχεία για την τεχνολογία της εταιρείας.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.