.

Συστήματα αποτροπής κλοπής μέσω γεννήτριας ομίχληςΈνα σύστημα συναγερμού μπορεί να ενημερώσει για μια ληστεία, αλλά δεν μπορεί να την αποτρέψει. Μια ληστεία μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από 3 λεπτά, ενώ συνήθως η οποιαδήποτε επέμβαση απαιτεί περισσότερα από 10. Αντιθέτως, μια γεννήτρια ομίχλης μπορεί να προσφέρει προστασία από το 1ο δευτερόλεπτο της επίθεσης.

Η βασική αρχή λειτουργίας μιας γεννήτριας ομίχλης, είναι ότι αν ο εισβολέας δεν μπορεί να δει την περιοχή την οποία θέλει να κλέψει ή να βανδαλίσει, τότε δεν θα προχωρήσει.

Τι είναι η γεννήτρια Ομίχλης

Η γεννήτρια ομίχλης ασφαλείας είναι ένας μηχανισμός που όταν ενεργοποιηθεί, απελευθερώνει μια πυκνή ουσία που μοιάζει με καπνό (κατασκευασμένη από μικροσκοπικά σωματίδια), η οποία αποτελείται από ένα μίγμα νερού και γλυκόλης.

Η ομίχλη μπορεί να είναι τόσο πυκνή, ώστε η ορατότητα στο χώρο να μην ξεπερνάει τα λίγα εκατοστά. Επιπλέον, η ομίχλη παραμένει στον αέρα και συνήθως δεν διαλύεται αμέσως. Μπορεί να παραμείνει σε ένα δωμάτιο από 10 περίπου λεπτά, έως και 5 ώρες, ανάλογα με τον τύπο της γεννήτριας.

Τρόπος Λειτουργίας & Τοποθέτηση

Η γεννήτρια ομίχλης λειτουργεί με ανταλλακτικές φιάλες ή δοχείο υγρού, μιας χρήσης ή επαναγεμιζόμενες. Το μέγεθος των φιαλών διαφέρει, βάσει του χώρου που καλείται να καλύψει το σύστημα και της απόκρισης που απαιτείται.

Οι γεννήτριες ομίχλης ασφαλείας είναι διαθέσιμες σε πληθώρα σχεδίων και χρωμάτων, ώστε να ξεχωρίζουν ή αντίθετα να συγκαλύπτονται, ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε εφαρμογής.

Οι περισσότερες συσκευές μπορούν να τοποθετηθούν στην οροφή, στο δάπεδο ή στον τοίχο, κάνοντάς την επιλογή ιδιαιτέρως ευέλικτη. Παράλληλα οι επισκέψεις για συντήρηση είναι μηδαμινές.

Σημεία Κλειδιά για την Επιλογή

Τα σημεία που πρέπει να προσέξει κανείς για μια αξιόπιστη επιλογή γεννήτρια ομίχλης, είναι η χώρα κατασκευής, οι πιστοποιήσεις, ο αισθητήρας παρεμπόδισης του ακροφυσίου, η ευκολία αντικατάστασης των κυλίνδρων, το κόστος των ανταλλακτικών, η πυκνότητα και η ταχύτητα εξάπλωσης της ομίχλης, η συνδεσιμότητα με σύστημα συναγερμού, η απομακρυσμένη διαχείριση, ο χρόνος λειτουργίας χωρίς ρεύμα και η κατανάλωση ενέργειας.

Περιπτώσεις Εφαρμογής

Οι γεννήτριες ομίχλης ασφαλείας μπορούν να τοποθετηθούν σε πολυτελή καταστήματα, κοσμηματοπωλεία, καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, ρουχισμού, κ.α. Ευάλωτες επιχειρήσεις, π.χ. όσες έχουν μόνο ένα άτομο που τις παρακολουθεί, αυτές που παραμένουν χωρίς εποπτεία κατά τη διάρκεια της νύχτας, η βρίσκονται σε απόμερα σημεία, εκθεσιακοί χώροι μεγάλης έκτασης, είναι μερικές μόνο από τις περιπτώσεις εφαρμογής.

Η γεννήτρια ομίχλης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε ένα γραφείο ή ένα σπίτι. Ο τύπος και το επίπεδο της ομίχλης ασφαλείας ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη φύση της εφαρμογής

Επικινδυνότητα για τον Άνθρωπο

Οι συσκευές ομίχλης είναι ασφαλείς για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Δεν αφήνουν υπολείμματα ή σημάδια και δεν βλάπτουν τις ηλεκτρονικές συσκευές (Υπολογιστές, TV, κ.α).

Η πυκνή ομίχλη που δημιουργείται είναι «ξηρή», με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζει τους εισβολείς χωρίς να προκαλεί ζημιά ή βλάβη στα αποθέματα, τις εγκαταστάσεις και στους χρήστες του εκάστοτε χώρου.

Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε προϊόν ή συσκευή, οι διαδικασίες εγκατάστασης και λειτουργίας πρέπει να ακολουθούνται σωστά, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκληθεί οποιαδήποτε ζημία.

Συνδεσιμότητα και Λειτουργία

Οι συσκευές ομίχλης ασφαλείας διαθέτουν μόνωση ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς παροχή ρεύματος. Ο χρόνος λειτουργίας ποικίλει ανάλογα με το πάχος της μόνωσης. Επίσης, κάποια μοντέλα διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες, καθώς και τη δυνατότητα τοποθέτησης 2ης φιάλης.

Η σύνδεση με το σύστημα ασφαλείας μπορεί να γίνει μέσω ψυχρών επαφών, ενώ κάποια upper level συστήματα διαθέτουν επικοινωνία contact ID και BUS. Η χρήση των συσκευών απαιτεί ενημέρωση με χρήση πινακίδας, αντίστοιχη με αυτής που χρησιμοποιείται για τα συστήματα CCTV.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.