.

Το πρωτόκολλο δικτύωσης Apple, Amazon, Google, Zigbee Alliance, θα κυκλοφορήσει το 2021


Η προσπάθεια ανάπτυξης ενός νέου ανοικτού προτύπου οικιακού αυτοματισμού των Apple, Amazon, Google και Zigbee Alliance, φαίνεται να αποφέρει καρπούς, με την κυκλοφορία του νέου προτύπου έξυπνης οικιακής επικοινωνίας να αναμένεται το 2021.

Η Zigbee Alliance ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το νέο ανοιχτό πρότυπο για οικιακές συσκευές, Connected Home over IP, το 2021. Καθώς ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει κάποιες καθυστερήσεις, όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα σχέδιο προδιαγραφών έως τα τέλη του 2020.

Το έργο βασίζεται σε μια κοινή πεποίθηση ότι οι έξυπνες οικιακές συσκευές πρέπει να είναι ασφαλείς, αξιόπιστες και απλές στη χρήση. Το πρόγραμμα στοχεύει στην απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ έξυπνων οικιακών συσκευών, εφαρμογών για κινητά και υπηρεσιών Cloud και καθορίζει ένα συγκεκριμένο σύνολο IP-based τεχνολογιών δικτύωσης για πιστοποίηση συσκευών.

Το πρωτόκολλο δεν αναμένεται να αντικαταστήσει τις τρέχουσες λύσεις των προμηθευτών, αλλά θα συμπληρώσει τις υπάρχουσες τεχνολογίες, με στόχο την ασφαλέστερη ενσωμάτωση του IoT και την οικοδόμηση ενός οικοσυστήματος με προϊόντα που επικοινωνούν σωστά και συνεργάζονται μεταξύ τους, με πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους κατασκευαστές, όσο και για τους καταναλωτές.


Ορισμένες εταιρείες αναμένεται να επικεντρώσουν τις προσφορές προϊόντων τους στο πρωτόκολλο μέσω Wi-Fi / Ethernet, άλλες ενδέχεται να στοχεύουν το πρωτόκολλο μέσω Thread ή BLE, και άλλες να υποστηρίξουν έναν συνδυασμό.

Οι πρώτες συσκευές που θα υιοθετήσουν το πρότυπο θα περιλαμβάνουν φωτιστικά και ηλεκτρικά προϊόντα, χειριστήρια HVAC, συστήματα ασφαλείας και ελέγχου πρόσβασης και πολλά ακόμα καταναλωτικά προϊόντα.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.