.

Η φυσική ασφάλεια των server είναι εξίσου σημαντική με την διαδικτυακή



Στην εποχή μας, που το μεγαλύτερο μέρος των δεδομένων μίας εταιρείας αποθηκεύονται στο cloud, οι εσωτερικοί servers μπορεί να μην λάβουν την απαραίτητη ασφάλεια.

Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για την ύπαρξη εσωτερικών διακομιστών και ιδιωτικών cloud, ειδικά για βιομηχανίες με αυστηρούς κανονισμούς συμμόρφωσης. Η προστασία αυτών των δεδομένων από παραβιάσεις, είναι απαραίτητη ειδικά όταν εμπλέκονται πληροφορίες προσωπικής ταυτοποίησης πελατών (PII).

Όπως ανακάλυψε το Ινστιτούτο Ponemon σε μία έρευνά του που δημοσιεύθηκε από την IBM Security, το 80% των παραβιάσεων δεδομένων επηρεάζει το PII των πελατών. Οι παραβιάσεις δεδομένων που συμπεριλάμβαναν τα PII πελατών είχαν επίσης το υψηλότερο κόστος, με μέσο όρο 150 $ ανά χαμένο ή κλεμμένο αρχείο.

Η φυσική ασφάλεια ενός server δεδομένων ενδέχεται να απαιτεί εκ των προτέρων κόστος, αλλά η επένδυση αποδίδει με την πρόληψη των παραβιάσεων δεδομένων. Σύμφωνα με την Έκθεση Παραβίασης Δεδομένων για το 2020, το 10% των κακόβουλων παραβιάσεων προκλήθηκε από παραβίαση της φυσικής ασφάλειας, με μέσο κόστος 4,36 εκατομμύρια δολάρια.

Ενώ οι διακομιστές δεδομένων πρέπει να διαθέτουν συστήματα και εργαλεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για την αποφυγή παραβιάσεων, οι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίζουν πάντα την ασφάλεια των φυσικών διακομιστών με τα ίδια υψηλά επίπεδα προστασίας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ένας φυσικός διακομιστής μπορεί να παραβιαστεί:

1. Μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο χώρο του διακομιστή. Ένας κακόβουλος παράγοντας θα μπορούσε να εισέλθει στο χώρο που βρίσκεται ο διακομιστής και να πάρει τον έλεγχο των δικτύων κατεβάζοντας κακόβουλο λογισμικό απευθείας στον διακομιστή.

2. Μια άλλη πιθανή παραβίαση δεδομένων θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα κλοπής ή ζημιάς. Οι hackers ενδέχεται να κλέψουν ή να καταστρέψουν τους σκληρούς δίσκους, με αποτέλεσμα την απώλεια δεδομένων.

3. Οι κακόβουλοι παράγοντες θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν την εγκατάσταση συσκευών στο χώρο του διακομιστή για να πάρουν τον έλεγχό του. Σχεδιάζουν αυτές τις συσκευές για να κλέψουν PII και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες από τους διακομιστές.

Συμβουλές για την πρόληψη της φυσικής παραβίασης των διακομιστών

  • Επιλέγουμε βιομετρικούς ελέγχους για την επιχείρησή σας. Η χρήση βιομετρικών σαρωτών μπορεί να μειώσει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο χώρο του διακομιστή.
  • Εισάγουμε προστασίες συστήματος εισόδου. Περιστροφικές πόρτες ή συστήματα θυρών που επιτρέπουν μόνο ένα άτομο κάθε φορά, μπορούν να αποτρέψουν ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο να εισέλθει στο χώρο.
  • Αντιμετωπίζουμε κάθε διακομιστή ως ξεχωριστή μονάδα. Εφαρμόστε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης, συστήματα κλειδώματος, έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων και ελάχιστη πρόσβαση με πιστοποίηση.
  • Ανάλογα με την ευαισθησία των δεδομένων στο διακομιστή, μπορεί να χρειαστεί να υπάρχει κάποιο άτομο το οποίο να παρακολουθεί το διακομιστή ή το χώρο που βρίσκεται ο διακομιστής. Πρέπει σίγουρα να υπάρχουν κλειδαριές που απαιτούν συνδυασμό για να ανοίξουν.
  • Η φυσική ασφάλεια σημαίνει επίσης προστασία από φυσικές καταστροφές. Οι hackers δεν οι μόνοι που μπορούν να καταστρέψουν τα δεδομένα σας. Οι διακοπές ρεύματος, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και άλλες καταστροφές είναι καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν το κέντρο δεδομένων σας. Πρέπει να δημιουργηθούν διάφορα συστήματα για την προληπτική διαχείριση κάθε είδους φυσικής καταστροφής.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.