.

Ανακοινώθηκε η λίστα κατάταξης των κατασκευαστών συστημάτων ασφάλειας: 50 Security – Ποίες είναι οι 10 κορυφαίες εταιρίες συνολικά και ποιες στη βίντεο επιτήρηση ;


Ανακοινώθηκε και φέτος – για 17η φορά – η έκθεση και λίστα κατάταξης “50 Security” που κάθε χρόνο συντάσσει και δημοσιεύει το περιοδικό A&S. Η κατάταξη στοχεύει στην ανάδειξη της δυναμικής του κλάδου ασφαλείας και περιλαμβάνει τους 50 πρώτους κατασκευαστικούς οίκους αποκλειστικά ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας παγκοσμίως, με βάση τα έσοδα και την ανάπτυξη τους, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιεύουν από την προηγούμενη χρονιά. Δηλαδή φέτος τα αποτελέσματα που εκδόθηκαν είναι με βάση τα αποτελέσματα του 2019 ( πριν δηλαδή τον COVID19) και στην πρώτη 10άδα βλέπουμε ελάχιστες διαφορές στη κατάταξη.

Ας δούμε κάποια βασικά ευρήματα:
  • Συνολικά, η παγκόσμια βιομηχανία ασφάλειας είχε ένα καλό 2019 (αυτό ήταν πριν από το COVID, φυσικά), όπου 37 από τις 50 εταιρίες σημείωσαν αύξηση εσόδων. Κατά μέσο όρο, οι 50 εταιρείες σημείωσαν αύξηση εσόδων 9,3% από το 2018 και είχαν συνολικά έσοδα το 2019 ύψους 25,84 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Για το 2020 όμως προβλέπεται μια πτωτική πορεία λόγω της συνολικής ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία.
  • Οι κορυφαίες 10 εταιρίες στο φετινό Security 50, όπως κατατάσσονται με βάση τα έσοδα τους από το 2019, είναι: Hikvision – Dahua – Assa Abloy – Bosch Security Systems – Axis Communications – Uniview Technologies – Tiandy Technologies – Allegion – Hanwha Techwin και TKH Group. Δεν υπήρξαν πολλές σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με την κατάταξη του περασμένου έτους.
  • Μεταξύ των νεοεισερχόμενων που κάνουν το ντεμπούτο τους στο Security 50 φέτος είναι: BCD International, Fujian Forecam Optics, Spica International, Streamax Technology Yutong Optical Technology, Zenitel και ZKTeco.
  • Οι 10 κορυφαίες εταιρείες με την υψηλότερη ανάπτυξη 2018-2019 είναι οι Wanjiaan, C-PRO Electronics, Zeno Videopark, BCDVideo, Streamax Technology, Infinova, Vivotek, Yutong Optical Technology, Zenitel και Uniview Technologies.
  • Πριν από την κυκλοφορία της κατάταξης Security 50, αναμέναμε να δούμε αν ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας (απαγόρευση χρήσης προϊόντων από το δημόσιο τομέα των ΗΠΑ) είχε κάποια επίδραση στις κινεζικές εταιρείες ασφαλείας. Με βάση μια ανάλυση των στοιχείων, μπορούμε να πούμε ότι ο αντίκτυπος αντισταθμίστηκε από τα εγχώρια έσοδά τους.
  • H Hikvision και η Dahua διατήρησαν σταθερά τις θέσεις 1 και 2 με έσοδα 7,7 δισεκατομμυρίων και 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα.
  • Από τις 14 κινεζικές εταιρείες, οι 13 επικεντρώνονται στην παρακολούθηση βίντεο. Η τεχνολογία παρακολούθησης βίντεο έχει εξελιχθεί αρκετά στην Κίνα λόγω της ευρύτατης υιοθέτησης των συστημάτων αυτών σε έργα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
  • Και πάλι, η βίντεο-επιτήρηση αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη κατηγορία προϊόντων στο “Security 50” φέτος. Συνολικά, υπάρχουν 38 εταιρείες που έχουν ολόκληρο ή μέρος της δραστηριότητας τους επικεντρωμένη στη βίντεο-επιτήρηση με συνολικά έσοδα 20,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019.
  • Οι κορυφαίες 10 εταιρείες video-surveillance είναι οι γνωστοί μεγάλοι κατασκευαστές: Hikvision, Dahua, Bosch, Axis, Uniview, Tiandy, Hanwha Techwin, Infinova, FLIR και VIVOTEK.
  • Είναι πλέον εμφανές ότι οι κορυφαίες εταιρείες βίντεο-επιτήρησης έχουν ξεφύγει από τις μεμονωμένες πωλήσεις απλά και μόνο ενός προϊόντος. Αντίθετα, εστιάζουν όλο και περισσότερο σε σε ολοκληρωμένες λύσεις για έργα σε διαφορετικές κάθετες αγορές.

Ας δούμε στους παρακάτω πίνακες τη συνολικά κατάταξη των 50 εταιριών γενικά με βάση τις πωλήσεις τους αλλά και την κατάταξη τους σε σχέση με τον τομέα προϊόντων :

Συνολική Κατάταξη



Κατάταξη με βάση το προϊόν





Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.