.

Αυξάνονται οι εταιρικές επενδύσεις στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT)



Ενώ η μειοψηφία των επιχειρήσεων είτε μείωσε, είτε ανέβαλε τις επενδύσεις στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ωστόσο η πλειοψηφία αύξησε κατακόρυφα τις εταιρικές επενδύσεις τους στην ανερχόμενη τεχνολογία. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Gartner, η οποία αναφέρει ότι τα έργα IoT έχουν σαφή απόδοση επένδυσης (ROI) και, ως εκ τούτου, γίνονται άμεσα αποδεκτά από τα ανώτατα στελέχη των εταιρειών και το διοικητικό συμβούλιο.

Μελετώντας 402 επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη και την Ινδία, η Gartner αποκάλυψε ότι σχεδόν οι μισές (47 τοις εκατό) σχεδιάζουν επιπλέον επενδύσεις στο IoT.

«Οι σοβαρές επιχειρήσεις είθισται να χρησιμοποιούν βασικούς δείκτες απόδοσης (KPIs) για να παρακολουθούν τα επιχειρηματικά τους αποτελέσματα, ενώ μία μεγάλη μερίδα εξ αυτών καθορίζει εκ των προτέρων ένα χρονικό πλαίσιο για την οικονομική απόσβεση των επενδύσεών τους στο IoT, το οποίο είναι κατά μέσο όρο τρία χρόνια», δήλωσε ο Benoit Lheureux, Αντιπρόεδρος της Gartner.

Η έκθεση ισχυρίζεται επίσης ότι οι επιχειρήσεις στρέφονται όλο και περισσότερο προς το IoT επειδή τους επιτρέπει να κινούνται με ευελιξία επιλέγοντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις στο χαμηλότερο κόστος από την άποψη της σύντομης απόσβεσης στα χρήματα που έριξαν σε τούτη την τεχνολογία, και των πραγματικά μεγάλων κερδών που αποφέρουν.

Η συντήρηση σε εμπορικά και βιομηχανικά περιουσιακά στοιχεία, για παράδειγμα ανελκυστήρες, καθώς και η αποτελεσματική βελτιστοποίηση των διαδικασιών, όπως η κατασκευή είναι δύο λαμπρά παραδείγματα που δίνουν τα εχέγγυα στους ενδιαφερόμενους να εμπιστεύονται το Διαδίκτυο των Πραγμάτων.

Σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (31 τοις εκατό) δήλωσε ότι χρησιμοποιούν «digital twins» για τη βελτίωση της ασφάλειας των εργαζομένων και των πελατών.

Η Gartner αναμένει ότι το ένα τρίτο των εταιρειών μεσαίου και μεγάλου μεγέθους με στρατηγικές IoT θα έχουν τουλάχιστον ένα «digital twins» που να σχετίζεται με μια υπόθεση χρήσης, εξαιτίας της πανδημίας, εντός δύο ετών.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.