.

Οι κορυφαίες απειλές ασφαλείας που θα δούμε το 2021


Το φόρουμ ασφάλειας πληροφοριών (ISF), ανακοίνωσε τις προβλέψεις του σχετικά με τις κορυφαίες παγκόσμιες απειλές για την ασφάλεια, που θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις το 2021.

Κακόβουλα λογισμικά, κλοπή ταυτότητας, επιθέσεις μέσω διαδικτύου και επιθέσεις δικτύου: Τα κυβερνοεγκλήματα έχουν αυξηθεί την τελευταία περίοδο, ειδικά από τότε που η πανδημία του COVID-19 άλλαξε την καθημερινότητά μας. Το μεταβαλλόμενο τοπίο απειλών απαιτεί τη διαχείριση των νέων κινδύνων και οι επαγγελματίες ασφαλείας πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο αλλάζουν οι εκθέσεις τους επόμενους μήνες και στις συνθήκες που επηρεάζουν το επίπεδο προστασίας.

Οι απειλές εκ των έσω: Η απειλή εκ των έσω, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί, καθώς ένας κακόβουλος υπάλληλος μπορεί να χρησιμοποιήσει διαπιστευτήρια για να αποκτήσει πρόσβαση σε κρίσιμα στοιχεία ενός συγκεκριμένου οργανισμού. Η απειλή από εσωτερική κακόβουλη δραστηριότητα είναι μια αυξανόμενη ανησυχία, ειδικά για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και θα συνεχίσει να μας απασχολεί το 2021.

Το Edge Computing διακυβεύει την ασφάλεια: Το Edge Computing θα αποτελέσει μια ελκυστική αρχιτεκτονική επιλογή για τους οργανισμούς. Ωστόσο, θα γίνει επίσης βασικός στόχος για τους επιτιθέμενους. Θα δημιουργήσει πολλά σημεία αδυναμίας και δεν θα μπορεί να επωφεληθεί από τις παραδοσιακές λύσεις ασφαλείας.

Η ταχύτατη ψηφιοποίηση απειλεί την ασφάλεια: Οι οργανισμοί θα αναλάβουν ολοένα και πιο περίπλοκους ψηφιακούς μετασχηματισμούς, αναπτύσσοντας AI, blockchain ή ρομποτική, αναμένοντας ότι θα ενσωματωθούν απρόσκοπτα στα υποκείμενα συστήματά τους. Όσοι όμως δεν λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να γίνει σωστά, θα βάλουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.

Ωστόσο υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορούν να εφαρμοστούν από τις εταιρείες για να προστατευτούν από τις απειλές:

Ανθεκτικότητα: η νούμερο ένα επιχειρηματική προτεραιότητα. Ο εντοπισμός και η ιεράρχηση των κρίσιμων στοιχείων των οποίων η σημαντικότητα έχει αλλάξει, βελτιώνουν συνεχώς τις δυνατότητες απόκρισης σε μία παραβίαση.

Διαχείριση κινδύνων, διακυβέρνηση και συμμόρφωση: ένα υγιές πλαίσιο διακυβέρνησης είναι το κλειδί.

Τεχνολογία και υπηρεσίες: η επιλογή των κατάλληλων παρόχων υπηρεσιών, οι οποίοι θα πρέπει να είναι πάντα αξιόπιστοι, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο παραβιάσεων.

Ακεραιότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας: οι κίνδυνοι της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι διάχυτοι – επικοινωνήστε τακτικά με βασικούς προμηθευτές, ελέγχετε την πιθανή έκθεση σε νέες απειλές και εφαρμόστε εναλλακτικές διαδικασίες λειτουργίας για εκείνες που δεν ανταποκρίνονται πλέον στα σημερινά πρώτυπα.

Εργατικό δυναμικό: ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην κατάρτιση του προσωπικού και στην διασφάλιση μίας υγιούς σχέσης μαζί του.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.