.

Χάρτες απεικονίζουν τους νόμους που υπάρχουν για τα drones σε όλο τον κόσμο



Η παγκόσμια βιομηχανία των drones αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια – από 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 θα φτάσει τα 42,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025. Γιατί; Επειδή τα drones μπορούν να βοηθήσουν στην άμυνα, στον έλεγχο από καταστροφές, την γεωργία, τα ακίνητα, την ψυχαγωγία και πολλούς άλλους τομείς.

Ωστόσο, οι κυκλοφορίες των drones δεν κατανέμονται ομοιόμορφα σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, με την πάροδο του χρόνου, οι κανονισμοί φαίνεται να ποικίλλουν ανάλογα με το πού βρίσκεστε στον κόσμο. Αυτό καθιστά την καθολική συμμόρφωση σχεδόν αδύνατη, το οποίο φυσικά εμποδίζει και την ανάπτυξη των drones.

Από την άλλη πλευρά, οι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής, της ασφάλειας και της ηχορύπανσης δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τα drone. Τα drones αναμένεται να αυξήσουν τη δημοτικότητά τους καθώς η τιμή τους συνεχίζει να μειώνεται, δημιουργώντας σημαντικές ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής καθώς οι αποστάσεις των πτήσεων αυξάνονται πέραν των τριών μιλίων και το payload των αισθητήρων επεκτείνεται ώστε να περιλαμβάνει βίντεο 4K.

Στην πραγματικότητα, οι νομοθέτες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται πραγματικά να συμβαδίσουν με τον ρυθμό της ανάπτυξης των drones. Και ενώ τουλάχιστον 143 χώρες έχουν θεσπίσει κάποια μορφή κανονισμού σχετικά με τα drones, πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο ισχύων κανονισμός για τα drones είναι ανεπαρκής για την αντιμετώπιση της απειλής της ευρείας επιτήρησης.

Για να αποκτήσετε μια αίσθηση για τους διαφορετικούς νόμους για τα drones σε όλο τον κόσμο ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω χάρτες. Οι χάρτες προέρχονται από μια εταιρεία που ονομάζεται Surfshark, η οποία συγκέντρωσε τα δημόσια δεδομένα σχετικά με τη νομοθεσία για τα drones και δημιούργησε τους χάρτες.




Η ομάδα διαπίστωσε ότι οι περισσότερες χώρες εμπίπτουν σε μία από τις επτά κατηγορίες: Πλήρης απαγόρευση, αποτελεσματική απαγόρευση, περιορισμοί (όπως αδειοδότηση για drone, απαιτούνται πρόσθετοι παρατηρητές, καμία εμπορική χρήση κ.λπ.), οπτική επιτήρηση, πειραματικές πτήσεις (επιτρέπονται πειράματα όπου τα drone πετούν πέρα ​​από την οπτική μας γωνία), χωρίς περιορισμούς (όταν πετούν μακριά από ιδιωτική ιδιοκτησία και αεροδρόμια, με ύψος κάτω από 150 μέτρα και με drone που ζυγίζουν λιγότερο από 250 γραμμάρια) και χωρίς καμία νομοθεσία σχετικά με τα drοnes.




Ο πολύχρωμος χάρτης με τους κανονισμούς στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή μπορεί να είναι τα πιο έντονα παραδείγματα του πόσο διαφοροποιείται το τοπίο των κανονισμών αυτήν τη στιγμή, ακόμη και μεταξύ κοντινών γεωγραφικών γειτόνων.







Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.