.

Αύξηση των επενδύσεων σε τεχνολογίες Smart City έως το 2025


Οι δαπάνες για τεχνολογία έξυπνης πόλης αναμένεται να φθάσουν τα 327 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, από 96 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, σύμφωνα με νέα πρόβλεψη της Frost & Sullivan.

Η εταιρεία αναλυτών δήλωσε ότι μια αβέβαιη μετα-πανδημική κατάσταση θα αναγκάσει τις πόλεις να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη συνεργατικής, βάσει δεδομένων υποδομής για χρήση στην υγειονομική περίθαλψη, τις υπηρεσίες δημόσιας ασφάλειας και άλλα.

Η τεχνητή νοημοσύνη και οι λύσεις βάσει δεδομένων αναμένεται να έχουν μεγάλη ζήτηση, με αυξανόμενες ευκαιρίες για αναλυτικά στοιχεία πλήθους, ανοιχτούς πίνακες δεδομένων και υπηρεσίες ψηφιακής πόλης.

Οι επενδύσεις σε έξυπνες τεχνολογίες αναμένεται επίσης να αυξηθούν τα επόμενα δύο χρόνια. Οι πόλεις έχουν ήδη επενδύσει σε φορητές συσκευές και εφαρμογές εντοπισμού επαφών, ανοιχτές πλατφόρμες δεδομένων, αυτόνομα drones και analytics πλήθους για την καταπολέμηση του COVID-19, σύμφωνα με την έκθεση, και έξυπνα δίκτυα, έξυπνη διαχείριση της κυκλοφορίας, αυτόνομα οχήματα, έξυπνο φωτισμό και υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αναμένεται να προσελκύσουν επενδυτικά προγράμματα όταν περάσει η πανδημία.

Αγορά 2,46 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Συνολικά, οι έξυπνες πόλεις αναμένεται να δημιουργήσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες αξίας 2,46 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025 και η Frost & Sullivan αναμένει τουλάχιστον 26 έξυπνες πόλεις να έχουν δημιουργηθεί μέχρι τότε.

Η Malabika Mandal, αναλυτής της Visionary Innovation Group Industry, Frost & Sullivan, δήλωσε: «Οι έξυπνες πόλεις θα επικεντρωθούν σε υποδομές που βασίζονται σε δεδομένα και συνδέονται, κάτι που θα οδηγήσει σε υψηλότερη υιοθέτηση τεχνολογιών όπως η ΤΝ και το 5G. Θα δώσουν προτεραιότητα σε περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες και μια ισχυρή υποδομή ανάλυσης δεδομένων, οδηγώντας σε αύξηση των δαπανών για την τεχνολογία”.

Δεν υπάρχει καθολικός ορισμός του τι συνιστά μια έξυπνη πόλη. Η Frost & Sullivan το χαρακτηρίζει ως άτομα με «ενεργές και επαληθεύσιμες αναζητήσεις» σε τουλάχιστον πέντε από τους οκτώ τομείς: έξυπνη διακυβέρνηση και εκπαίδευση, έξυπνη υγειονομική περίθαλψη, έξυπνα κτίρια έξυπνη κινητικότητα, έξυπνη υποδομή, έξυπνη τεχνολογία, έξυπνη ενέργεια και έξυπνοι πολίτες.

Δεκαέξι από τις 26 κορυφαίες πόλεις αναμένεται να είναι στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ οι υπόλοιπες στην Ασία και την Ωκεανία. Η Mandal είπε ότι το Άμστερνταμ, η Σεούλ, η Σιγκαπούρη και η Κοπεγχάγη είναι από τις πρωτοπόρες.

Έξυπνες πρωτοβουλίες

Οι επενδύσεις σε έξυπνες πρωτοβουλίες αναμένεται επίσης να αυξηθούν τα επόμενα δύο χρόνια. Οι έξυπνες πόλεις έχουν ήδη επενδύσει σε φορητές συσκευές και εφαρμογές εντοπισμού επαφών, ανοιχτές πλατφόρμες δεδομένων, αυτόνομα drone και αναλυτικά στοιχεία πλήθους για την καταπολέμηση της πανδημίας, σημειώνει η εταιρεία έρευνας και συμβούλων.

Επαναφορά στην μετα-COVID εποχή

Περισσότερο από το 70% των παγκόσμιων δαπανών για έξυπνες πόλεις έως το 2030 θα προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Δυτική Ευρώπη και την Κίνα, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Archana Vidyasekar, Διευθύντρια Έρευνας του Ομίλου Visionary Innovation του Frost & Sullivan, σχολίασε: “Τώρα περισσότερο από ποτέ, η στρατηγική να είναι πρώτη τεχνολογία, αισιόδοξη και επικεντρωμένη στο «έξυπνο»είναι κρίσιμη. Ενώ ο COVID-19 υπήρξε σε μεγάλο βαθμό μια υγειονομική κρίση, που έχει διαταράξει σημαντικά τα οικοσυστήματα και τις υποδομές της πόλης. Οι έξυπνες τεχνολογίες προσφέρουν καινοτόμες λύσεις που μπορούν να αντιστρέψουν τη ζημιά και να ανακουφίσουν, αν όχι κανονικότητα. Για παράδειγμα, η ψηφιακή παρακολούθηση επαφών μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ενδυνάμωση των πολιτών με γνώση των περιοχών που επηρεάζονται από τον COVID και την προώθηση ασφαλέστερης αστικής κίνησης”.

Άλλοι αναλυτές έχουν προτείνει ότι η πανδημία θα μπορούσε να περιορίσει τις έξυπνες δαπάνες πόλεων βραχυπρόθεσμα, καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρές δημοσιονομικές προκλήσεις, αν και έρευνα από τη Διάσκεψη των Δημάρχων των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι οι επενδύσεις σε υποδομές, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, είναι οι κορυφαίοι άμεσοι και μακροπρόθεσμοι δήμαρχοι των ΗΠΑ -πρόσθετη προτεραιότητα για οικονομική ανάκαμψη. Υπάρχει επίσης μια νέα εστίαση στην ιεράρχηση λύσεων που κάνουν τις πόλεις πιο ανθεκτικές.

Τα βασικά ευρήματα της Frost & Sullivan για έξυπνες πόλεις περιλαμβάνουν:

Οι δαπάνες των έξυπνων πόλεων στην τεχνολογία τα επόμενα έξι χρόνια αναμένεται να αυξηθούν με CAGR 22,7%, φθάνοντας τα 327 δισ. δολάρια έως το 2025 από 96 δισ. Δολάρια το 2019. Τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) και τα μεγάλα δεδομένα θα έχουν μεγάλη ζήτηση για καταπολέμηση της πανδημίας, με αυξανόμενες ευκαιρίες για αναλυτικά στοιχεία πλήθους, ανοιχτούς πίνακες ελέγχου δεδομένων και διαδικτυακές υπηρεσίες πόλης.

Περισσότερο από το 70% των παγκόσμιων δαπανών έξυπνης πόλης έως το 2030 θα προέρχονται από τις ΗΠΑ, τη Δυτική Ευρώπη και την Κίνα. Οι έξυπνες πόλεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη θα συνεχίσουν να ξοδεύουν 5G και αυτόνομες και ρομποτικές τεχνολογίες. Σχεδόν όλες οι έξυπνες πόλεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν ήδη επενδύσει σε πρωτοβουλίες ανοιχτού δεδομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επιπλέον, η Κίνα έχει ανανεώσει τις επενδύσεις σε 5G, έξυπνα δίκτυα, ΤΝ, κέντρα δεδομένων και άλλες έξυπνες περιοχές που σχετίζονται με την πόλη μέσω της «νέας πρωτοβουλίας υποδομής» που εισήχθη το 2018.

Η αυξανόμενη ζήτηση για διαχείριση και παρακολούθηση πλήθους σε έξυπνες πόλεις θα οδηγήσει την αγορά αναλυτικών στοιχείων πλήθους να αυξηθεί κατά 20-25 τοις εκατό έως το 2030. Είχε έσοδα στην αγορά 748,6 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020. Το Crowd analytics μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση σε συλλογικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση κατάλληλων δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, κυκλοφορίας και υπηρεσιών ασφάλειας και παρακολούθησης σε ολόκληρη την έξυπνη πόλη.

“Οι έξυπνες τεχνολογίες προσφέρουν καινοτόμες λύσεις που μπορούν να αντιστρέψουν τη ζημιά και να φέρουν κάποια ανάπαυλα, αν όχι κανονικότητα. Για παράδειγμα, η ψηφιακή παρακολούθηση επαφών μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ενδυνάμωση των πολιτών με γνώση των περιοχών που επηρεάζονται από τον Covid και την προώθηση ασφαλέστερης αστικής κίνησης”.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.