.

DRONES 3S PROJECT – Όλες οι εξελίξεις, οι προκλήσεις και οι τεχνολογίες για τον κόσμο των Drones σε ένα event που προσέλκυσε το ενδιαφέρον και κέρδισε τις εντυπώσεις.

 


Όταν ένα event συνδυάζει καινοτόμο περιεχόμενο και πολύ μεγάλη απήχηση τότε σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένο. Αυτά τα χαρακτηριστικά διέκριναν αναμφισβήτητα το online event “Drones 3S Project” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου με συνδιοργανωτές τις εταιρίες Expoline και Smart Press και υπό την Αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας UAV – WUAVF.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτυπώθηκαν σε ένα συνέδριο όλες οι σύγχρονες εξελίξεις που σχετίζονται με τις εφαρμογές και τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται σχετικά με τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, επικεντρώνοντας τη θεματολογία σε ποικίλους επαγγελματικούς τομείς και δραστηριότητες, με έμφαση στην Ασφάλεια, την Επιτήρηση, την Άμυνα, την Πολιτική Προστασία, την Έρευνα και Διάσωση και την Επιθεώρηση Εγκαταστάσεων (κατασκευαστικών έργων, τηλεπικοινωνιακών υποδομών, γεωργικών εκτάσεων, κ.α)

Το Συνέδριο άνοιξε με εισαγωγική ομιλία της πρώην Υπουργού και Προέδρου του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου.

Σε ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα με 30 ομιλίες, στις τρεις ενότητες της 1ης ημέρας αλλά και στα workshops της 2ης ημέρας, επαγγελματίες, ακαδημαϊκοί και ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο τομέα των εφαρμογών των Drones,ανέδειξαν μέσα από τις παρουσιάσεις τους και τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, πληθώρα πρακτικών και μεθόδων αξιοποίησης των Drones σε διάφορους τομείς.
Η απήχηση του Drones 3S Project ήταν τεράστια, αφού στην live και on demand μετάδοση του προγράμματος και από τις τρεις πλατφόρμες που χρησιμοποιήθηκαν (zoom, youtube, facebook) καταγράφονται ήδη πάνω 4 χιλιάδες προβολές, κάτι που αποδεικνύει το πολύ υψηλό ενδιαφέρον, ενός ευρύτερου κοινού από διαφορετικές επαγγελματικές αφετηρίες και κάθετες αγορές.

Όσοι παρακολούθησαν από τις οθόνες τους τις ομιλίες του συνεδρίου, μεταξύ άλλων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό χρήσης των Drones, για αρκετά σχετικά ερευνητικά προγράμματα που λαμβάνουν χώρα από ιδιωτικούς φορείς και σχολές και φυσικά για τις πολλαπλές δυνατότητες αξιοποίησης Drones στο σχεδιασμό ασφάλειας κρίσιμων υποδομών αλλά και ευρύτερα εγκαταστάσεων, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ενώ δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή και στους τρόπους αντιμετώπισης της κακόβουλης χρήσης των Drones.

Οι παρουσιάσεις και βίντεο από τις ομιλίες του προγράμματος του Drones 3S Project είναι διαθέσιμες στην σελίδα του συνεδρίου www.dronespro.gr
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.