.

Έξυπνες οικιακές συσκεύες: Android & Google Nest λαμβάνουν υποστήριξη για το Matter


Οι έξυπνες οικιακές συσκευές υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό και τις έχουμε δει από πολλές διαφορετικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Amazon, Google και Samsung. Ο σκοπός είναι να μπορούν να «συνδυαστούν με άλλες συσκευές που υπάρχουν στο σπίτι σας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπήρχε ένα πραγματικό πρότυπο για αυτές, κάνοντας μερικές φορές τη διαλειτουργικότητα μεταξύ αυτών των έξυπνων συσκευών να είναι δύσκολη. Τώρα, όμως, υπάρχει: ονομάζεται Matter και η Google ανακοίνωσε επίσημα ότι θα υποστηρίζει τόσο συσκευές Android όσο και συσκευές Google Nest.

Το Matter, είναι αυτό που είχε γίνει γνωστό στο παρελθόν ως Project CHIP ή Project Connected Home μέσω IP και στοχεύει να προωθηθεί ως ένα καθολικό πρότυπο για έξυπνες οικιακές συσκευές. Όπως είπαμε προηγουμένως, υπάρχουν πολλές έξυπνες οικιακές συσκευές στην αγορά, πράγμα που σημαίνει ότι η διαλειτουργικότητα είναι κάτι που οι χρήστες πρέπει να έχουν κατά νου όταν αγοράζουν νέες συσκευές. Με το Matter, αυτό μπορεί να είναι παρελθόν: γιγαντιαίες εταιρείες στη βιομηχανία όπως η Google, η Amazon, η Apple και η Samsung συνεργάστηκαν για να κάνουν το Matter πραγματικότητα, κάτι που είναι ένα εξαιρετικό νέο για την τυποποίηση των έξυπνων οικιακών συσκευών.

Τώρα, η Google ανακοίνωσε επίσημα ότι τόσο τα τηλέφωνα Android όσο και οι συσκευές Google Nest θα υποστηρίζουν το Matter. Η Google αναφέρει ότι το Android θα είναι ένα από τα κύρια λειτουργικά συστήματα με ενσωματωμένη υποστήριξη για αυτήν την τεχνολογία, επιτρέποντας στους χρήστες να «ρυθμίσουν γρήγορα συσκευές με την Google και να συνδέσουν τις αγαπημένες σας εφαρμογές Android». Η Nest, από την άλλη πλευρά, είναι η σειρά έξυπνων οικιακών συσκευών της Google και το Thread, μια εσωτερική έξυπνη τεχνολογία οικιακής τεχνολογίας που ιδρύθηκε από την Google το 2014, θα συνεργαστεί με το Matter σε συσκευές όπως το Nest Wifi, το Nest Hub Max και το Nest Hub δεύτερης γενιάς, το οποίο θα χρησιμεύσει ως σημείο σύνδεσης για συσκευές Matter.

Η Google ανακοίνωσε επίσης αρκετές βελτιώσεις στην εμπειρία του έξυπνου σπιτιού, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου καταλόγου έξυπνου σπιτιού της Google, ο οποίος θα χρησιμεύσει ως διαδικτυακός προορισμός για την “ανακάλυψη συσκευών συμβατών με τον Google Assistant” και προϊόντων από περισσότερες από 30 κατηγορίες και αρκετά brands.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.