.

Η αγορά κινητής τηλεφωνίας IoT αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2026



Η δικτύωση ευρείας περιοχής χαμηλής κατανάλωσης (LPWA) αναμένεται να τροφοδοτήσει μια άνοδο 97% στην αξία της αγοράς κινητής τηλεφωνίας IoT.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Juniper Research, προβλέπεται ότι τα δίκτυα LPWA (Low-power wide area) θα αξίζουν περισσότερα από 61 εκατ. δολάρια έως το 2026, σε σύγκριση με τα 31 εκατ. δολάρια το 2022.

Οι τεχνολογίες NB-IoT και LTE-M θα είναι οι κινητήρες ανάπτυξης σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος συνδεσιμότητας και συσκευών που ενθαρρύνουν την υιοθέτηση σε σημαντικούς τομείς όπως η γεωργία, έξυπνες πόλεις. Επίσης, η μετάβαση από δίκτυα 2G και 3G αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη των NB-IoT και LTE-M.

Επίσης, σύμφωνα με την Έκθεση Κινητικότητας (Mobility Report) της Ericsson τον Νοέμβριο του 2020 προέβλεψε ότι έως το 2026, η κινητή τηλεφωνία θα αντιπροσωπεύει τα 5,9 δισεκατομμύρια από τα αναμενόμενα 26,9 δισεκατομμύρια συνδέσεις IoT. Οι πιο πρόσφατες προβλέψεις του Transforma Insights υπολογίζουν ότι θα υπάρχουν 19,9 δισεκατομμύρια συνδέσεις IoT έως το 2026, με 3,2 δισεκατομμύρια από αυτές να είναι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με την Juniper Research, το 5G θα αντιπροσωπεύει 9 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά τα 61 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026, σε σύγκριση με 800 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Αν και αυτό πρόκειται για μια σημαντική ανάπτυξη, εξακολουθεί να σημαίνει ότι μέχρι το 2026, το 5G θα αντιπροσωπεύει μόνο το 35% περίπου της συνολικής αξίας της αγοράς κινητής τηλεφωνίας IoT.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.