.

Ασφάλεια, φωτισμός, θέρμανση-ενέργεια: Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες έξυπνων συσκευών



Η έξυπνη ασφάλεια μαζί με τα χειριστήρια φωτισμού και τα συστήματα ελέγχου θέρμανσης και ενέργειας είναι οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες έξυπνων οικιακών συσκευών που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ετήσια ανάπτυξη.

Σύμφωνα με έκθεση της Grand View Research, η παγκόσμια αγορά έξυπνων οικιακών καμερών ασφαλείας αναμένεται να σημειώσει CAGR 18,7% μεταξύ 2022 και 2030 και σύμφωνα μια έκθεση της Brand Essence Research, η αγορά ασφάλειας έξυπνων κατοικιών αναμένεται να φτάσει τα 5,86 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 20,4% μεταξύ 2022 και 2028.

Η αγορά συσκευών ασφαλείας ανθεί, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για έξυπνα σπίτια και των αυξανόμενων απειλών για την ασφάλεια. Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στα συστήματα ασφαλείας και η συγχώνευση βιομετρικών στοιχείων, αναγνώρισης προσώπου και σάρωσης αμφιβληστροειδούς πολλαπλασιάζουν περαιτέρω την αγορά.

Οι έξυπνες συσκευές κουζίνας επίσης κινούνται ανοδικά και προβλέπεται να αυξάνονται κατά 12,0% μέχρι το 2031 και να φτάσουν σε αξία τα 10,8 δισεκατομμυρίων δολάρια από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021.

Ο ανταγωνισμός των εταιρειών

Οι εταιρείες Amazon, Alphabet GOOGLΕ, Vivint Smart Home VVNT και η ADT λανσάρουν νέα προϊόντα και επεκτείνουν την γκάμα τους προκειμένου να αυξήσουν τα μερίδιά τους στην αγορά ασφάλεια-φωτισμός-θέρμανση που κινείται σταθερά ανοδικά.

Το τμήμα έξυπνων συσκευών της Alphabet της Google λάνσαρε την επόμενη γενιά του Nest Doorbell στο πλαίσιο του Google Home που περιλαμβάνει έξυπνη κάμερα, ηχεία, κουδούνι, οθόνη, θερμοστάτη, και συσκευές wifi και streaming.

Η Google συνεργάστηκε πρόσφατα με το Αμερικανικό Εμπορικό και Επιχειρηματικό Επιμελητήριο των Νησιών της Ασίας/Ειρηνικού (National ACE) για να παρέχει κιτ Nest Cam σε μικρές επιχειρήσεις που ανήκουν στην Ασιατική Αμερική και τα νησιά του Ειρηνικού (AAPI), δημιουργώντας μια προοπτική αύξησης του μεριδίου της.

Η Vivint κυκλοφόρησε μια σειράς προϊόντων έξυπνου σπιτιού όπως Doorbell Camera Pro, Outdoor Camera Pro, Spotlight Pro και Indoor Camera Pro, με στόχο να προσφέρει έξυπνες λύσεις ασφάλειας για το σπίτι.

Η ADT προσφέρει Smart Home Video Doorbell, που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν, να ακούν και να ηχογραφούν το άτομο στο κατώφλι τους. Το κουδούνι της πόρτας είναι συμβατό με την εφαρμογή ADT Smart Services, με ανιχνευτές καπνού και κάμερες Wi-Fi εσωτερικού χώρου.

Η Amazon επίσης καταβάλει έντονες προσπάθειες για να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των έξυπνων συσκευών της στον πολλά υποσχόμενο χώρο του έξυπνου σπιτιού και προωθεί δύο νέες συσκευές Blink, την κάμερα Blink Wired Floodlight και την Blink Mini Pan Tilt.

Η Blink Wired Floodlight Camera είναι μια ενσύρματη λύση ασφαλείας που αποτελείται από μια έξυπνη κάμερα ασφαλείας και ισχυρό φωτισμό LED, εξοπλισμένη με επεξεργαστή AZ2 Neural Edge της Amazon, με τη βοήθεια του οποίου η συσκευή προσφέρει προηγμένες λειτουργίες ανίχνευσης κίνησης.

Η Blink Mini Pan Tilt, με μια μηχανοκίνητη βάση παρέχει ευρύτερη κάλυψη οποιουδήποτε δωματίου, επιτρέποντας στους χρήστες να μετακινούν ή να γέρνουν τη συσκευή από απόσταση μέσω της εφαρμογής Blink.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.