.

H τεχνητή νοημοσύνη (AI) και το WiFi Sensing μεταμορφώνει τα συστήματα ασφαλείας




Τα τελευταία χρόνια οι εξελίξεις στον τομέα της οικιακής ασφάλειας είναι ραγδαίες. Πλέον αναρωτιόμαστε τι φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και η τεχνολογία WiFi Sensing, που έχουν αναδειχθεί ως τα νέα ισχυρά εργαλεία, μεταμορφώνοντας τα οικιακά συστήματα ασφάλειας.

Τα «κλασικά» συστήματα οικιακής ασφάλειας βασίζονται συχνά σε παθητικούς αισθητήρες υπερύθρων, οι οποίοι είναι επιρρεπείς σε ψευδείς συναγερμούς, που προκαλούνται από κατοικίδια, σκούπες ρομπότ ή ακόμα και αλλαγές στη θερμοκρασία. Αυτοί οι ψευδείς συναγερμοί μπορούν να οδηγήσουν σε απογοήτευση και εκνευρισμό τους χρήστες τους και να αυξήσουν την επιβάρυνση των εταιρειών security.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η τεχνολογία αιχμής έχει περιορίσει (και μπορεί να εξαλείψει μελλοντικά) αυτά τα προβλήματα. Η τεχνολογία WiFi Sensing με τεχνητή νοημοσύνη αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις εντοπίζοντας με ακρίβεια τα μοτίβα ανθρώπινης κίνησης, ενώ φιλτράρει αποτελεσματικά την κίνηση που δεν αφορά άνθρωπο. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί τα σήματα WiFi που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια για την αναγνώριση και την παρακολούθηση της κίνησης, ακόμη και σε περιοχές που δεν είναι ορατές από τις κλασικές κάμερες ασφαλείας ή τους αισθητήρες κίνησης.

Οι πιθανές εξελίξεις περιλαμβάνουν:
  • Προηγμένη ανάλυση συμπεριφοράς για ακριβέστερη ανίχνευση πιθανής εισβολής στο σπίτι μας.
  • Ενσωμάτωση σε «έξυπνα» οικοσυστήματα για βελτιωμένο αυτοματισμό και έλεγχο.
  • Προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία για τον εντοπισμό πιθανών απειλών ασφαλείας πριν καν εμφανιστούν.

Τα νέα διεθνή πρότυπα για αυτές τις συσκευές, τα οποίο ήδη σχηματοποιούνται, θα κάνουν το WiFi Sensing με τεχνητή νοημοσύνη ακόμα πιο φιλικό προς τον χρήστη και την ασφάλεια… πανταχού παρούσα στο σπίτι. Αυτά τα διεθνή πρότυπα θα διευκολύνουν καταλυτικά την ενσωμάτωση της ανίχνευσης WiFi σε συσκευές και συστήματα ασφαλείας.

Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με τα νέα πρότυπα «έξυπνων» σπιτιών, τα οποία στηρίζονται στη διαλειτουργικότητα των συσκευών που απαρτίζουν ένα πλήρες σύστημα ασφαλείας, θα οδηγήσει σε μια νέα εποχή, στην οποία η τεχνητή νοημοσύνη και το WiFi Sensing θα είναι ο κανόνας. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο «έξυπνα» σπίτια και ακόμα περισσότερη ασφάλεια.



Όλα τα παραπάνω καθώς και οι πιο καινοτόμες & έξυπνες τεχνολογίες ασφάλειας, ελέγχου, αυτοματισμού & επικοινωνίας θα παρουσιαστούν στην έκθεση INSEC

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.