.

5 tips για την εγκατάσταση εξωτερικών καμερών



Για τους εξωτερικούς χώρους, όμως, όπου μια κάμερα έχει πιο «σύνθετη» αποστολή, υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να είναι… διπλά και τριπλά αποτελεσματικές.
  1. Το ύψος είναι φίλος: Μια κάμερα τοποθετημένη σε ψηλό σημείο μπορεί να «δει» περισσότερα, είναι πιο δύσκολο να βανδαλιστεί ή να καταστραφεί από κάποιον επίδοξο διαρρήκτη και είναι πιο δύσκολο να τη δει κανείς – με την πρώτη ματιά τουλάχιστον. Το σημαντικότερο εδώ είναι ότι η κάμερα έχει ευρύτερο οπτικό πεδίο.
  2. Αξιοποίηση του οπτικού πεδίου της κάμερας: Εδώ η λογική είναι απλή. Αν κάποιος επιλέξει μια κάμερα που καλύπτει 360 μοίρες και την τοποθετήσει στη μέση ενός τοίχου, θα περιορίσει το οπτικό της πεδίο στις 180 μοίρες. Αν πάλι η κάμερα τοποθετηθεί σε γωνία, θα καλύπτει 270 μοίρες. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η κάμερα κάνει τη «δουλειά» τριών στατικών καμερών, που καλύπτουν 90 μοίρες η καθεμία. Το συμπέρασμα είναι ότι η σωστή τοποθέτηση μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο εξοπλισμό με το ίδιο αποτέλεσμα.
  3. Προσοχή στη… φύση: Η φύση δεν είναι καθόλου φιλική για τον τεχνικό εξοπλισμό. Έτσι, η τοποθέτηση μιας κάμερας κοντά σε υδρορροή λ.χ. σημαίνει ότι η κάμερα καταπονείται περισσότερο και είναι πιθανότερο να παρουσιάσει τεχνικά προβλήματα ή να έχει μικρότερη διάρκεια ζωής. Επίσης, το οπτικό πεδίο της κάμερας πρέπει να είναι καθαρό από φυσικά εμπόδια όπως τα δέντρα, γιατί κατά περιόδους η εικόνα της κάμερας θα είναι πιο σκοτεινή, ενώ η κίνηση των φύλλων από τον αέρα μπορεί να ενεργοποιεί τον αισθητήρα κίνησης και να δίνει ψευδείς συναγερμούς.
  4. Κάλυψη όλων των «κρίσιμων» περιοχών: Φαίνεται προφανές, αλλά δεν είναι – συχνά γίνονται λάθη σε αυτό το θέμα. Οι κάμερες πρέπει να καλύπτουν όλες τις πιο σημαντικές εξωτερικές περιοχές για την ασφάλεια του οικήματος. Έτσι, οι εξωτερικές πόρτες ή σημεία της περίφραξης που είναι πιο εκτεθειμένα, πρέπει να καλύπτονται οπωσδήποτε. Ο στόχος είναι ο εντοπισμός οποιαδήποτε «εισβολής» στον χώρο και όχι μόνο σε μία είσοδο, την οποία ενδεχομένως κάποιος μπορέσει να παρακάμψει.
  5. Το οπτικό πεδίο της κάμερας πρέπει να είναι καθαρό: Όπως και στην περίπτωση των φυσικών εμποδίων, ανάλογη σημασία θα πρέπει να δοθεί και στην πιθανή ύπαρξη «τεχνητών» εμποδίων. Για παράδειγμα, θα πρέπει να γίνεται έλεγχος αν η κάμερα δέχεται απευθείας στον φακό της φως (από λάμπες του οικήματος ή από τον δρόμο). Αν συμβαίνει αυτό, απλώς τις ώρες αυτές η κάμερα θα καταγράφει ελάχιστα πράγματα.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.