.

ΗΠΑ: Φωτιά σε πυρηνικό σταθμό


Φωτιά ξέσπασε σε μετασχηματιστή στον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Indian Point της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να υπάρξει βλάβη του αντιδραστήρα, σύμφωνα με τις αρχές και εκπρόσωπο της εταιρείας η οποία διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις, της Entergy Corp.

Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα) οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας του αντιδραστήρα που ονομάζεται Μονάδα 3, πάντως η Μονάδα 2 συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Τζέρι Νάπι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Ο ίδιος είπε ότι δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε τη βλάβη στον μετασχηματιστή. Η φωτιά κατασβέστηκε από το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης του μετασχηματιστή και το προσωπικό στο εργοστάσιο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Οι μετασχηματιστές βρίσκονται σε απόσταση περίπου 90-120 μέτρων από τον αντιδραστήρα, είπε ο Νάπι.


Ο εποπτικός φορέας για θέματα πυρηνικής ενέργειας σημείωσε ότι η φωτιά που εκδηλώθηκε στον μετασχηματιστή στο εργοστάσιο βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης δεν θεωρείται ότι είναι ένα συμβάν που εγείρει σοβαρούς κινδύνους για τον πληθυσμό της περιοχής. “Δεν υφίσταται ουδεμία απειλή για τους κατοίκους της περιοχής”, δήλωσε ο Έλιοτ Μπρένερ, διευθυντής δημοσίων σχέσεων του φορέα (Nuclear Regulatory Commission, NRC). Οι διαχειριστές του σταθμού “ανακοίνωσαν ένα ασυνήθιστο συμβάν. Αυτό ανήκει στην κατώτατη κατηγορία της τετράβαθμης κλίμακας συμβάντων”, διευκρίνισε.

Σε αυτού του είδους τα συμβάντα εντάσσονται δυνητικές απειλές για την ασφάλεια ή επιδείνωση του επιπέδου ασφαλείας, πάντως δεν καταγράφονται εκλύσεις ραδιενεργών ουσιών, σύμφωνα με τον ιστότοπο του NRC. Σύμφωνα με την Entergy, δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για το κοινό ή τους 1.050 εργαζομένους στον σταθμό, που είχε αρχίσει να κατασκευάζεται τη δεκαετία του 1960 και έχει αποτελέσει αντικείμενο διαμαρτυριών λόγω του ότι βρίσκεται τόσο κοντά στη Νέα Υόρκη.

Ο σταθμός είχε επαναφέρει τη Μονάδα 3, που παράγει 1.031 μεγαβατώρες, σε λειτουργία την Παρασκευή μετά το κλείσιμο του αντιδραστήρα για να σταματήσει μια διαρροή ατμού από ένα σημείο που δεν σχετίζεται με τους αντιδραστήρες στο εργοστάσιο. Το Indian Point είναι ένας από τους συνολικά 99 πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς που έχουν άδεια λειτουργίας στις ΗΠΑ και συνεισφέρουν περίπου το 20% του ενεργειακού μίγματος, σύμφωνα με τον ιστότοπο του ρυθμιστικού φορέα του τομέα.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.