.

Η Kaspersky σκιαγραφεί το μέλλον του συνδεδεμένου σώματος


Συνδεδεμένες συσκευές, συνδεδεμένα σπίτια, συνδεδεμένα αυτοκίνητα... μήπως έφτασε η ώρα και για τοσυνδεδεμένο σώμα; Η εταιρείαKaspersky Lab, γνωστή για τις λύσεις ασφαλείας που αναπτύσσει, μίλησε στηνIFA 2015 για το πώς το Internet of Things γίνεται Internet of Us, και σε συνεργασία με την ομάδα βιο-χάκερ BioNyfiken, εξήγησε τι σημαίνει να συνδέεται το σώμα μας στο Internet. Και για να κάνει το παράδειγμα πιο πειστικό, πραγματοποίησε επί σκηνής εμφύτευση chip σε έναν άνθρωπο!

Μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμη η εποχή που ο άνθρωπος θα γίνειcyborg [κυβερνοργανισμός], αλλά ήδη βελτιώνουμε το σώμα μας με τη χρήση διαφόρων τεχνολογικών βοηθημάτων [βηματοδότες, βοηθήματα ακοής, αντλίες ινσουλίνης κ.λπ.]. Τελευταία όμως, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να αποκτήσουν εμφυτεύματα όχι για ιατρικούς λόγους, αλλά για να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο εύκολη: να ανοίγουν κλειδαριές και πόρτες, να πραγματοποιούν αγορές και να έχουν πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα απλά με μια κίνηση του χεριού. Μήπως θα έπρεπε να ανησυχήσουμε για τον κίνδυνο hacking;


Οι ερευνητές της Kaspersky Lab μας καθησύχασαν, ότι ακόμη δεν συντρέχει κίνδυνος, καθώς τα chip που εμφυτεύονται με απλό τρόπο κάτω από το δέρμα του χεριού λειτουργούν μόνο σε πολύ κοντινή απόσταση [μέσω NFC], ενώ το μικρό τους μέγεθος δεν επιτρέπει την αποθήκευση παρά μερικών μόνο απλών πληροφοριών. Η ρώσικη εταιρεία συνεργάζεται με την σουηδική κοινότητα βιοχάκερ που ονομάζεται BioNyfiken, η οποία έχει ως στόχο να πείσει το κοινό για τη χρησιμότητα των εμφυτευμένων τσιπ, με κοινό στόχο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ασφαλείας για ένα μέλλον όπου θα χρησιμοποιούμε πολλές συσκευές για απλές και σύνθετες εργασίες της καθημερινότητάς μας.

Σε δήλωση του, ο πρόεδρος και CEO της Kaspersky Lab, Eugene Kaspersky, έχει πει ότι προσωπικά δεν θα ήθελε να έχει ένα τσιπ εμφυτευμένο στο σώμα του, αλλά κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την τεχνολογική πρόοδο όταν οι χρήστες είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν τα όρια της τεχνολογίας και να πειραματιστούν με το ίδιο τους το σώμα. Η εταιρεία του θέλει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μελλοντικές απειλές πριν αρχίσουν να εξαπλώνονται, γιατί και μελετά ήδη τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να προστατέψει συσκευές IoT.

Το chip... που εμφυτεύθηκε στο ανθρώπινο σώμα κατά την παρουσίαση της Kaspersky Lab @IFA2015


Κατά τη διάρκεια τη συνέντευξης τύπου στην IFA 2015, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε λεπτομέρειες για τη νέα σουίτα ασφαλείας Kaspersky Internet Security 2016 για προστασία πολλαπλών συσκευών ενός χρήστη, ενώ είχαμε και το μοναδικό προνόμιο να παρακολουθήσουμε ζωντανά την εμφύτευση ενός τσιπ σε άνθρωπο, ώστε να καταλάβουμε πόσο εύκολο είναι να υιοθετηθεί αυτή η πρακτική από τη στιγμή που η εφαρμογή μπορεί να γίνει με ένα οικιακό κιτ.


Kaspersky Internet Security 2016
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.