.

Loon Copter: Και πετάει και κολυμπάει…


Τα drones, γενικά, χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: σε αυτά που μπορούν να πετάξουν(τα οποία είναι και τα πιο δημοφιλή), σε αυτά που κινούνται πάνω ή κάτω από το νερό και σε αυτά που κινούνται στο έδαφος.

Το Loon Copter είναι ένα πρωτότυπο UAV του Πανεπιστημίου του Όουκλαντ (τρίτο δοκιμαστικό κατά σειρά μοντέλο), το οποίο συνδυάζει χαρακτηριστικά και των τριών αυτών κατηγοριών, καθώς μπορεί να πετάει, να προσεδαφίζεται, να προσνηώνεται και να πραγματοποιεί αυτόνομη κατάδυση – εισάγοντας νερό μέσα σε έναν ειδικό θάλαμο.

Όσον αφορά την τελευταία περίπτωση (Remotely Operated Underwater Vehicle), το drone δεν μπορεί να ακόμα να καταδυθεί σε μεγάλα βάθη αλλά ούτε και να μεταδώσει εικόνα σε πραγματικό χρόνο (καθώς το βίντεο που καταγράφεται αποθηκεύεται στη μνήμη του για μελλοντική χρήση), κάτι το οποίο η ομάδα του Loon Copter φιλοδοξεί να διορθώσει στο άμεσο μέλλον με τη χρήσηασύρματων μόντεμ και ειδικών θαλασσίων αναμεταδοτών (σημαδούρες).

Έτσι το “αμφίβιο” drone θα δύναται να συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, στην εποπτεία υποθαλάσσιων αγωγών πετρελαίου και καλωδίων επικοινωνίας, στην παρακολούθηση θαλασσίων βιοτόπων αλλά και ευρύτερη συγκέντρωση δεδομένων.



Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.