.

Πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης όλων των αυτοκινήτων σε πόλη της Κίνας


Η πόλη του Σενζέν στη νότια Κίνα έγινε η πρώτη στην οποία εκδόθηκαν ηλεκτρονικές «ταυτότητες» για 200.000 οχήματα, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος που θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να επιτρέψει την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των οχημάτων.

Η πρώτη «φουρνιά» των ταυτοτήτων αυτών εκδόθηκε για οκτώ τύπους αυτοκινήτων, περιλαμβανομένων βαρέων φορτηγών, οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων υλικών και σχολικών λεωφορείων, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η CASC (China Aerospace Science and Industry Corp).

Εάν το πρόγραμμα θεωρηθεί επιτυχές, θα επεκταθεί και σε όλα τα ΙΧ στην πόλη, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή. Σημειώνεται πως στο παρελθόν η κυβέρνηση είχε προβεί σε δοκιμές πειραματικών προγραμμάτων στο Σενζέν πριν τα επεκτείνει και στην υπόλοιπη χώρα.

Το πρόγραμμα αυτό θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την αυτόνομη οδήγηση, που επιτάσσει επικοινωνία μεταξύ των αυτοκινήτων, αλλά και μεταξύ αυτοκινήτων και υποδομών σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, αναπόφευκτοι είναι οι προβληματισμοί σχετικά με την παρακολούθηση της δραστηριότητας των πολιτών από την κυβέρνηση.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το όλο εγχείρημα θα βοηθούσε στον περιορισμό της χρήσης πλαστών πινακίδων και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, επιτρέποντας παράλληλα τη συλλογή ακριβών δεδομένων για «έξυπνες» εφαρμογές κυκλοφορίας. Επίσης, θα βοηθούσε στην εφαρμογή στοχευμένων πολιτικών στις μεταφορές, με στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.