.

Οι τράπεζες κάνουν χρήση βιομετρίας για να εντοπίσουν παραβάτες


Κάτι δεν πήγαινε καλά. Ένα δύσκολο συναίσθημα πέρασε πάνω από τους ειδικούς ασφαλείας που παρακολουθούσαν τη δραστηριότητα στην τράπεζα. Ένας αισθητήρας, στο υποκατάστημα που βρίσκεται σε ένα λιμάνι της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, είχε εντοπίσει ασυνήθιστο ρυθμό καρδιακών παλμών και θερμοκρασία σώματος, σε νέους πελάτες οι οποίοι είχαν έρθει για να ανοίξουν ένα λογαριασμό.

Κάτι ήταν λάθος. Αυτοί οι «πελάτες» είχαν εισέλθει στη χώρα λίγες ημέρες πριν, με ένα πλοίο από την Ευρώπη. Μια εγκληματική συμμορία που προσπαθούσε να ενορχηστρώσει μια οικονομική απάτη, αλλά οι βιομετρικοί αισθητήρες που είχαν εγκατασταθεί στο υποκατάστημα της τράπεζας, εντόπισαν και επεσήμαναν τα αποκαλυπτικά σημάδια του στρες, επιτρέποντας τον ιδιαίτερο έλεγχο, οδηγώντας στην ανατροπή του τεχνάσματος.

Αυτή η ιστορία, που συνέβη πρόσφατα, είναι ένα από τα πιο δραματικά παραδείγματα για το πώς η βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών κάνει χρήση διάφορων τύπων βιομετρικής τεχνολογίας, για να αποκρούσει εξελιγμένους εγκληματίες. Μια νέα γενιά εργαλείων, που αναπτύσσεται από τις εταιρείες του κλάδου της ασφάλειας, πέρα ​​από τα δακτυλικά αποτυπώματα και τις σαρώσεις ίριδας, μπορεί να μετρήσει ιδιότητες, όπως η θερμοκρασία του σώματος και η κυκλοφορία του αίματος, από μικρή απόσταση.

Κάθε καρδιακός ρυθμός είναι μοναδικός, λέει ο Barnabas Szilagyi της Capco, μιας εταιρείας που βοηθά τις μεγάλες τράπεζες στον εντοπισμό απειλών για την ασφάλεια. Η νέα τεχνολογία μπορεί να αισθανθεί ότι είναι στις φλέβες μας, την αρτηριακή μας πίεση και τη θερμότητα του σώματος, αλλά και να προσδιορίσει με μεγάλη ακρίβεια ποιοι είμαστε. Μεγάλο μέρος αυτής της τεχνολογίας είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, αλλά η Capco λέει ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί εύκολα και να επεκταθεί πέρα ​​από τις τράπεζες.

Οι αισθητήρες είναι ζωτικής σημασίας για αυτά τα βιομετρικά εργαλεία, αλλά είναι το λογισμικό analytics που ολοκληρώνει τον επιτυχημένο εντοπισμό των παραβατών. Βελτιώσεις σε υπάρχουσες τεχνολογίες, όπως η αναγνώριση φωνής, μπορούν επίσης να βοηθήσουν την καταπολέμηση της απάτης. Η φωνή ενός ατόμου μπορεί να λειτουργήσει ως ένας μοναδικός δείκτης ταυτότητας, για να βοηθήσει τις τράπεζες να αναγνωρίσουν επαναλαμβανόμενες κλήσεις από γνωστούς απατεώνες, αφού ήδη η βιομηχανία έχει τοποθετήσει 60.000 φωνές σε μια μαύρη λίστα.

Πηγή: Zarifopoulos.com
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.