.

Αυξάνονται οι δαπάνες για cloud υποδομές



Ολοένα και περισσότερο εδραιώνει την παρουσία του το cloud στην αγορά των ΙΤ υποδομών, με τις δαπάνες για servers, disk storage και ethernet switches που προορίζονται για cloud χρήση να αυξάνονται κατά 18,9% το 2016, φτάνοντας τα $38,2 δις. Αυτή είναι η πρόβλεψη της IDC, με την εταιρεία ερευνών να κάνει λόγο για μια δυναμική αγορά θα έχει μέσο ρυθμό ανάπτυξης 12,5% για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι δαπάνες για private cloud IT υποδομές θα αυξηθούν κατά 11,1% σε ετήσια βάση, στα $13,9 δις, ενώ οι δαπάνες για public cloud IT υποδομές έχουν ρυθμό ανάπτυξης 14,1% το 2016, στα $24,4 δις.

Στον αντίποδα, και πάντα σύμφωνα με τι προβλέψεις της IDC, οι δαπάνες για παραδοσιακές ΙΤ υποδομές θα μειωθούν κατά 4% το 2016, αλλά θα εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο της συγκεκριμένης αγοράς, με 62,8%.

Από γεωγραφικής άποψης, οι επενδύσεις σε υποδομές cloud θα αυξηθούν σε όλες τις περιοχές, καθώς οι πάροχοι υπηρεσιών cloud συνεχίζουν να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό τους με offerings αρκετά δελεαστικά προς τους τελικούς πελάτες, επισημαίνει η IDC.

idc1


Εξετάζοντας το σύνολο των δαπανών, οι διακόπτες Ethernet προβλέπεται να έχουν τον υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης, 26,8%, ενώ οι δαπάνες για servers και storage θα αυξηθούν κατά 12,4% και 11,3%, αντίστοιχα.

Μακροπρόθεσμα, η IDC αναμένει ότι οι δαπάνες για υποδομές cloud θα φτάσουν τα $57,8 δις το 2020. Το συγκεκριμένο ποσό θα αντιπροσωπεύεις το 47,9% του συνόλου των δαπανών για επιχειρηματικές υποδομές πληροφορικής το 2020. Έτσι, το 2020, η IDC αναμένει ότι για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων αλλά και των δημόσιων οργανισμών το cloud θα έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον το οποίο θα τους επιτρέψει να επικεντρωθούν στο core business τους ενώ ταυτόχρονα θα τους προσφέρει την ευελιξία που χρειάζονται για να αναπτύξουν νέες υπηρεσίες και προϊόντα.
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.