.

Σε διαρκή ανάπτυξη η παγκόσμια αγορά βιντεοεπιτήρησης


Σύμφωνα με νέα έρευνα της IHS Markit, η παγκόσμια αγορά εξοπλισμού επαγγελματικών συστημάτων βιντεοεπιτήρησης, αυξήθηκε κατά περισσότερο από 9% το 2017, κάτι περισσότερο από το διπλάσιο της αύξησης που παρουσίασε η αγορά το 2016 (3,9%) και πολύ παραπάνω ​​από την αύξηση 1,9% το 2015.

Η έρευνα αγοράς αποδίδει την αύξηση αυτή στην ενίσχυση των κρατικών δαπανών για εξοπλισμό ασφάλειας με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας καθώς και στην αύξηση των δαπανών του ιδιωτικού τομέα για την αντικατάσταση των ήδη υπαρχόντων λύσεων επιτήρησης σε εγκαταστάσεις επαγγελματικών χώρων κυρίως από το κλάδο των εμπορικών επιχειρήσεων λιανική.

Η έρευνα της IHS προβλέπει επίσης αύξηση της ζήτησης για κάμερες ασφαλείας το 2018, σε συνδυασμό με μια ελαφρά πτώση των τιμών αγοράς, με αποτέλεσμα η αγορά εξοπλισμού βίντεο – επιτήρησης να αυξηθεί κατά 10,2% και να φθάσει τα 18,5 δισ. Δολάρια παγκοσμίως.

«Η παγκόσμια ζήτηση για κάμερες ασφαλείας αυξήθηκε ραγδαία το 2017, ενώ ο μέσος όρος των τιμών συνέχισε να μειώνεται», αναφέρει σε σχετικό σημείωμα του, ο Jon Cropley, κύριος αναλυτής της αγοράς βιντεοεπιτήρησης της IHS Markit. «Ωστόσο, τα έσοδα αυξήθηκαν στις περισσότερες χώρες. Δύο από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές χωρών ήταν η Βραζιλία και η Ινδία. Ένας σημαντικός παράγοντας πίσω από την ανάπτυξη και στις δύο χώρες ήταν η αύξηση των δαπανών από ιδιωτικούς οργανισμούς λιανικής εμπορικής δραστηριότητας σε συστήματα CCTV HD που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη του εγκλήματος «.

Επιπλέον, ο Cropley δήλωσε ότι η κινεζική αγορά συστημάτων επαγγελματικής βίντεο-επιτήρησης, η οποία αντιπροσώπευε το 44% του συνόλου των παγκόσμιων εσόδων, αυξήθηκε κατά σχεδόν 15% πέρυσι, ενώ η αγορά εκτός της χώρας αυξήθηκε κατά μόλις 5,5%. Η υψηλή ανάπτυξη στην Κίνα καθοδηγείται από κρατικές επενδύσεις σε έργα επιτήρησης πόλεων και από προσπάθειες επέκτασης αυτών των έργων και σε άλλα περιβάλλοντα χώρους.

Μεταξύ άλλων, τα κυριότερα σημεία της έκθεσης περιλαμβάνουν:
  • Αν και παραμένει σε μεγάλο βαθμό κατακερματισμένη σε σύγκριση με πολλές άλλες αγορές, η κύρια βάση της αγοράς για επαγγελματικό εξοπλισμό παρακολούθησης βίντεο σταδιακά γίνεται πιο συγκεντρωμένη, αφού οι 15 κορυφαίοι κατασκευαστές αντιπροσώπευαν το 62% των παγκόσμιων εσόδων το 2017.
  • Το 62% όλων των καμερών ασφαλείας που πουλήθηκαν το 2017 ήταν κάμερες δικτύου.
  • Τα συστήματα καταγραφής Deep Learning που αποτελούν μια νέα κατηγορία, αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική και όλοι αναμένουν να είναι η επόμενη γενιά συστημάτων ανάλυσης βίντεο που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη, παρόλο που αυτή τη στιγμή αντιπροσώπευαν μόλις το 1% των εσόδων της παγκόσμιας αγοράς για το 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση IHS ‘Video Surveillance Intelligence, κάντε κλικ εδώ .

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.