.

Οι εξελίξεις στο τομέα των Video Analytics το 2019



Συλλέγοντας τις απόψεις στελεχών και ειδικών της αγοράς του τομέα της βίντεο επιτήρησης σχετικά με τις τάσεις που θα επικρατήσουν το 2019 στο τομέα της ανάλυσης βίντεο και αναγνώρισης προσώπου μπορούμε να συνοψίσουμε τα εξής 3 συμπεράσματα:

Χρήση της τεχνολογίας Video Content Analysis σε περισσότερες εφαρμογές

Η ανάλυση περιεχομένου βίντεο (VCA – Video Content Analysis) τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σημαντικά, συμβάλλοντας προς την κατεύθυνση αναβάθμισης και αποτελεσματικότητας της ασφάλειας, ενώ ο ρόλος των συστημάτων αυτών θα γίνει ακόμα πιο σημαντικός και πιο διευρυμένος μέσα στη χρονιά που ήδη διανύουμε.

Τα λογισμικά που υποστηρίζουν Τεχνητή Νοημοσύνη (AI – Artificial Intelligence) και τεχνολογία Βαθιάς Εκμάθησης (Deep Learning) θα αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο και η αξιοποιήση τους στο πεδίο δράσης των συστημάτων βίντεο επιτήρησης θα αυξηθεί σημαντικά σε πολλές εφαρμογές, ξεπερνώντας ακόμα και τα όρια της συμβατικής ασφάλειας, προσφέροντας ακόμα περισσότερες δυνατότητες. Για παράδειγμα σε επιχειρήσεις εμπορικών καταστημάτων και μεγάλων mall, τα έξυπνα συστήματα ανάλυσης εικόνας θα αξιοποιηθούν ακόμα περισσότερο στον προληπτικό και στρατηγικό σχεδιασμό με σκοπό να αναβαθμίσουν από την μια πλευρά την ασφάλεια και από την άλλη πλευρά να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Μερικές ακόμα σημαντικές λειτουργίες που προσφέρουν τα συστήματα ανάλυσης της εικόνας όπως ο εντοπισμός ατόμων που δεν έχουν άδεια να βρίσκονται σε κάποιο χώρο που θεωρείται ευαίσθητος – όπως για παράδειγμα νοσοκομεία – ή η παρακολούθηση της ροής της κίνησης των επιβατών σε σταθμούς μεταφοράς (μετρό, αεροδρόμια, λιμάνια, κτλ) θα αξιοποιηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό στα έργα ασφάλειας που αναπτύσσονται, όπως προβλέπουν πολλοί αναλυτές της αγοράς.

Επίσης, παρόλο που τα συστήματα ανάλυσης βίντεο δεν είναι σε θέση να προβλέψουν με ακρίβεια ότι κάποιος που βρίσκεται σε ένα πλήθος ατόμων θα προβεί σίγουρα σε μια εγκληματική ενέργεια ή παράνομη πράξη, η αξιοπιστία της ανάλυσης συμπεριφορών, δεδομένων και πληροφοριών που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό και την παρακολούθηση υπόπτων, θα ενισχυθεί σε βαθμό που θα διευκολυνθεί σε μεγαλύτερο βαθμό το έργο των επανδρωμένων υπηρεσιών ασφάλειας.

Ανάλυση Προσώπων με μεγαλύτερη αξιοπιστία

Οι τεχνολογίες ανάλυσης προσώπων αποτελούν μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη στο τομέα της ασφάλειας και ήρθε για να μείνει, αποκτώντας ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στο άμεσο μέλλον. Όπως προβλέπεται ολοένα και περισσότερες δημόσιες αρχές και υπηρεσίες ασφάλειας και επιβολής του νόμου θα χρησιμοποιούν συστήματα ανάλυσης βίντεο με δυνατότητες αναγνώρισης προσώπων, προκειμένου είτε να εντοπίζουν ύποπτους τέλεσης αξιόποινων πράξεων, είτε να εξιχνιάζουν υποθέσεις εγκληματικών ενεργειών ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Σίγουρα με τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπων ανακύπτουν θέματα που αφορούν την προστασία προσωπικών δεδομένων, για αυτό και αναμένεται να υπάρχουν έντονες συζητήσεις προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη ισορροπία. Η εξέλιξη των τεχνολογιών αναγνώρισης προσώπων αναμένεται επίσης να επιτρέψει την αναγνώριση ιδιαίτερων βιολογικών χαρακτηριστικών με ακόμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια οδηγώντας σε συμπεράσματα που θα είναι πιο αξιόπιστα και πιο χρήσιμα από τις αρχές.

Cloud Computing

Τέλος, η αυξανόμενη χρήση του cloud Computing στο τομέα της φυσικής ασφάλειας θα επηρεάσει θετικά την επιτάχυνση υιοθέτησης των προηγμένων τεχνολογιών ανάλυσης βίντεο μιας και θα παρέχει δυνατότητες μεγαλύτερου εύρους ζώνης αλλά και αποθηκευτικού χώρου.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.