.

Πώς θα είναι τα αεροδρόμια του μέλλοντος

Η τεχνητή νοημοσύνη εργαλείο στα χέρια των ειδικώνΕίτε πρόκειται για την χρήση βιομετρικών στοιχείων ώστε να περάσετε από έλεγχο ασφαλείας, είτε για μια εφαρμογή που θα σας ενημερώνει για την καθυστέρηση της πτήσης σας ή για την δωρεάν παροχή wi fi, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η τεχνολογία θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εμπειρία των επιβατών την επόμενη δεκαετία.

Η Σέρι Στέιν, επικεφαλής της SITA, εταιρείας Υπηρεσιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στον κλάδο των αερομεταφορών, σχολίασε πως «η τεχνολογία πρόκειται να παίξει πολύ μεγαλύτερο ρόλο στα αεροδρόμια απ′ ότι έπαιζε στο παρελθόν και πλέον θα είναι ο βασικός μοχλός για την καθιέρωση ενός ασφαλούς ταξιδιού».

Οι ειδικοί των αερομεταφορών μεταξύ άλλων ποντάρουν και στην τεχνητή νοημοσύνη για την ασφάλεια των ταξιδιών. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Πολιτικής Αεροπορίας της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ, που έχουν ήδη επενδύσει σε έναν εξοπλισμό ελέγχου αποσκευών χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο εκτελεστικός διευθυντής, Ρικ Κότον, επισημαίνει πως ο σχετικός εξοπλισμός έχει την ικανότητα να εντοπίζει ύποπτες σακούλες.

Η British Airways κάνει επίσης χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από φέτος μέσα από αυτόνομα ρομπότ της τεχνολογικής εταιρείας BotsAndUs, που μπορούν να αλληλεπιδρούν με τους επιβάτες σε πολλές γλώσσες και να έχουν την ικανότητα να απαντούν σε χιλιάδες ερωτήσεις κατά την διάρκεια της πτήσης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μερικές εκατοντάδες αεροδρόμια σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν δοκιμάσει την βιομετρική ταυτοποίηση, μια τεχνολογία που επιβεβαιώνει την ταυτότητα ενός επιβάτη μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων ή των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Οι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν πως η χρήση των βιομετρικών στοιχείων θα αυξηθεί σημαντικά στο μέλλον. «Εξάλλου όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες συνεργάζονται για να επεκτείνουν τα προγράμματα που ήδη έχουν στην διάθεσή τους», λέει ο Ραούλ Κούπερ, επικεφαλής του τμήματος ψηφιακού σχεδιασμού της British Airways.

O διευθυντής της Aviation Huntley Lawrence, δήλωσε πως «επί του παρόντος δημιουργούμε περιοχές στα αεροδρόμια του κόσμου στα οποία οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν χρήση των βιομετρικών στοιχείων μόνοι τους. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, θα μπορούμε να παρέχουμε την τεχνολογία παντού», συμπλήρωσε.Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.