.

Εικόνες από τη μεγάλη άσκηση στις φυλακές της Αγυιάς


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί στα Χανιά, η πρώτη πανελλαδικά μεγάλη άσκηση σε φυλακή και συγκεκριμένα, στο κατάστημα Κράτησης Κρήτη Ι στην Αγυιά,, με στόχο να δοκιμαστούν σε δύσκολες συνθήκες, όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, περίπου στις 11 το πρωί, εκδηλώθηκε πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα σε χώρο της φυλακής, με αποτέλεσμα όλες οι πόρτες (που είναι ηλεκτρικές) να κλειδώσουν.


Απο τον Διευθυντή της φυλακής κ.Γιώργο Κονταξάκη ενημερώνονται τα πληρώματα της Πυροσβεστικής για το πρόβλημα και άμεσα ένας πυροσβέστης αναρριχάται απο τον τείχο της φυλακής, μπαίνει μέσα και βοηθά στο να ανοίξει η κεντρική πόρτα και να εισέλθουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.






Δυο κρατούμενοι στα μαγειρεία παρουσιάζουν αναπνευστικά προβληματα και προτεραιότητα των διασωστών είναι να τους προσεγγίσουν για να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να τους απομακρύνουν από το σημείο, ενώ άλλοι ασχολούνται με την κατάσβεση της φωτιάς.


Όπως γράφει το flashnews, στους εξωτερικούς χώρους έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι διασώστες με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να επέμβουν, όπως και έγινε.

Πηγή: flashnews
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.