.

«Θανατηφόροι» οι βορειοκορεάτες χάκερ


Περίπου 6.000 στρατιωτικούς χάκερ έχει το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, αναφέρει καθηγητής.

Ικανοί για επιθέσεις που θα μπορούσαν να καταστρέψουν κρίσιμες υποδομές, ακόμα και σκοτώνοντας ανθρώπους, είναι οι χάκερ της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής Κιμ Χέουνγκ-Κουάνγκ - ο οποίος έχει αυτομολήσει από την απομονωμένη χώρα - στοBBC.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει περίπου 6.000 εκπαιδευμένους στρατιωτικούς χάκερ, αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να ζητηθεί η επέμβαση διεθνών οργανισμών ώστε να αποφευχθούν επιθέσεις πιο επιζήμιες από το χακάρισμα τηςSony Pictures το οποίο αποδίδεται στη Βόρεια Κορέα.

Ο καθηγητής Κιμ δίδασκε για 20 χρόνια επιστήμη υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Υπολογιστών Χαμχέουνγκ πριν εγκαταλείψει την χώρα το 2004. Αν και δεν ασχολήθηκε με τις τεχνικές hacking, φοιτητές του έχουν συνθέσει τη διαβόητη ομάδα χάκερ «Γραφείο 121», που θεωρείται ότι δρα με βάση στην Κίνα και ευθύνεται για σειρά επιθέσεων, πολλές εκ των οποίων στόχευαν τις υποδομές της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, 10%-20% του στρατιωτικού προϋπολογισμού της χώρας δαπανάται για online επιχειρήσεις. «Οι κυβερνοεπιθέσεις θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις παρεμφερείς σε αυτές στρατιωτικών επιθέσεων, σκοτώνοντας ανθρώπους και καταστρέφοντας πόλεις».

Ο καθηγητής συμπλήρωσε μάλιστα πως η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει το δικό της malware, βασισμένο στο Stuxnet - το κυβερνοόπλο που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος και αποδίδεται στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Το «Γραφείο 121» θεωρείται ότι λειτουργεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.