.

Εξιχνιάστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων


Σοκ με 31χρονο παιδόφιλο στην Αθήνα. Κατείχε 38.000 αρχεία με βιασμούς παιδιών.

Εξιχνιάστηκε, από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών, για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο, υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων για την οποία συνελήφθη ο 31χρόνος ιδιωτικός υπάλληλος Χ.Μ.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο ανταλλαγής αρχείων Peer-to-Peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας των Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 31χρονου, ο οποίος χρησιμοποιούσε επί μήνες συνδέσεις διαδικτύου (IP) άλλων προσώπων, στις οποίες είχε αποκτήσει παράνομα πρόσβαση, προκειμένου να μην εντοπίζεται.

Την Παρασκευή, κλιμάκιο αστυνομικών, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διεξήγαγε επιτόπια έρευνα στο σπίτι του 31χρονου σε περιοχή της Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκε ο διαδικτυακός του λογαριασμός, τον οποίο χρησιμοποιούσε σε σχέση με την υπόθεση αυτή. Ειδικότερα, από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 31χρονου διακριβώθηκε η κατοχή περίπου 38.000 αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν μέχρι και βιασμούς νηπίων, σε χώρες του εξωτερικού, γεγονός για το οποίο ο 31χρονος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Σημειώνεται, ότι ο 31χρονος απουσίαζε σε διακοπές σε περιοχή εκτός Αττικής, στην οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη ύστερα από άμεση και συντονισμένη έρευνα διαφορετικού κλιμακίου αστυνομικών της Δίωξης, καθώς δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να του δώσουν πολύτιμο χρόνο για να εξαφανιστεί, εξαιτίας και του είδους των πράξεών του.

Στο πλαίσιο της έρευνας στο σπίτι του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις σκληροί δίσκοι, που θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις. Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.