.

Cujo: Η συσκευή που «θωρακίζει» το smart-home

Η φιλοσοφία του smart-home όσο περνάει ο καιρός κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, καθώς η ιδέα ενός ενοποιημένου οικοσυστήματος interconnected συσκευών φαίνεται ότι τραβάει τη προσοχή των καταναλωτών. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται όσο πιο πολύ συνδέονται οι συσκευές μας μέσα σε ένα σπίτι, τόσο πιο πολύ αυξάνεται ο κίνδυνος εισβολής από hackers. Μάλιστα, σύμφωνα με μία μελέτη της HP, τα περισσότερα home security συστήματα μπορούν εύκολα να γίνουν στόχος κυβερνοεγκληματιών, με τους υπευθύνους της HP να καταγράφουν μία σειρά από ελλείψεις και παραλείψεις στον νευραλγικό τομέα του smart-home security.


H ασφάλεια ενός smart-home αποτελεί λοιπόν ένα ζήτημα βαρύνουσας σημασίας, για αυτό και μία παρέα φίλων αποφάσισε να κατασκευάσει το Cujo, μία συσκευή η οποία μπορεί να προστατεύσει ενάντια σε hackers, ιούς, malware, επικίνδυνα και ύποπτα web sites και λοιπές «κακοτοπιές». To Cujo παρακολουθεί το οικιακό δίκτυο 24/7 και καταγράφει οποιαδήποτεύποπτη κίνηση μπορεί να προέλθει από εξωτερικούς παράγοντες. Οι εμπνευστές του Cujo ισχυρίζονται ότι αντίθετα με τις παραδοσιακές μεθόδους anti-viral και malware προστασίας, η συγκεκριμένη συσκευή δεν βασίζεται σε μία updated virus database που περιλαμβάνει όλες τις απειλές που υπάρχουν, αλλά χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές και μηχανισμούς που της επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται το πότε κάτι δεν πάει καλά στο οικιακό δίκτυο. Με το που το Cujo ανιχνεύσει οπιαδήποτε ανωμάλια, ουσιαστικά προχωράει στο άμεσο μπλοκάρισμα τωναπρόσκλητων επισκεπτών. H λευκή σφαιρική συσκευή (το design της είναι ομολογουμένως αρκετά περίεργο) συνδέεται με χαρακτηριστική ευκολία στο network του χρήστη, καθώς ο user το μόνο που έχει να κάνει είναι να το συνδέσει στο router του και αυτό θα αναλάβει μόνο του να βρει όλες τις interconnected συσκευές.



To Cujo project τρέχει στο Indiegogo (όπου και ο αρχικός στόχος επιτεύχθηκε μέσα σε λίγες μέρες) και η συσκευή κοστίζει 49$, αλλά οι χρήστες που θα το προμηθευτούν θα πρέπει επίσης να πληρώνουν και μία συνδρομή σε μηνιαία βάση (9$). Για όλους εκείνους που θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, σίγουρα το Cujo αποτελεί μία αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση.




Πηγή
Ετικέτες , ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.